ČUO SAM DA JE NEKO DOBIO PARE ZA GLAVU SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Velja Ilić traži da se ispitaju Legijini navodi

- Tog perioda se odlično sećam. Oni koji su radili loše stvari krili su se iza DOS. To jeste bilo mutno vreme u kome se svašta dešavalo i važno je da se sazna istina - poručio je predsednik Nove Srbije

  • 37

Predsednik Nove Srbije i jedan od lidera nekadašnjeg DOS, Velimir Ilić, za Informer je rekao da je sasvim moguće ono što je Milorad Ulemek Legija izneo u svom intervjuu za "Ekspres", da je neko iz redova tadašnje vlasti uzeo novac za hapšenje nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana Miloševića.

 

PRVI INTERVJU MILORADA ULEMEKA LEGIJE IZ ZATVORA: Miloševićevo hapšenje je naplaćeno 5 MILIONA DOLARA!

 

Naime, on je za ovaj list kazao da je nakon 2001. godine bilo priče da je "jedan od lidera DOS istrgovao Miloševićevom glavom" i prema njegovim rečima, treba da se to istraži i da se istina iznese na videlo.

 

PET MILIONA DOLARA ZA SLOBINU GLAVU ISPLAĆENO NA KIPRU? Nakon Legijinog svedočanstva pokreće se istraga

 

- Tog perioda se odlično sećam. I ja sam čuo da je nekome uplaćen novac, ali nemam konkretne dokaze za to. Bio sam vođa 5. oktobra i većina nas je ušla srcem u tu priču, ali su je potom neki zloupotrebili i izopačili. Zato tražim da nadležni organi pokrenu istragu o ovome, ali i o svim kiparskim parama. Njih smo pokojni Vladan Batić i ja istraživali, a niko me nije ni pozvao na razgovor o tome - rekao je on i dodao da su kasnije "nicale firme sa milionima na računu čije vlasnike pre 2000. nije imao pas za šta da ujede".

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

- Oni koji su radili loše stvari krili su se iza DOS, a onda ljaga padne na sve nas. Neću to da dozvolim. To jeste bilo mutno vreme u kome se svašta dešavalo i važno je da se sazna istina. Zašto su eksplozivom rušili zgradu u Šilerovoj ako nije bilo nikakvi dokaza o kriminalu? Kome je objekat bio kriv? Zato sam do 2004. i odbijao da uopšte budem deo vlasti - upitao je Ilić.

 

Osvrćući se na navode koje je Legija izneo u intervjuu, kada je rekao da "zemunski klan" nije učestvovao u hapšenju tadašnjeg predsednika države već da je to bio JSO u civilu i s fantomkama na licu, Velimir Ilić kaže da je "sve moguće".

 

- Kad je ubijen Šljuka (Sredoje Šljukić, prim. aut.), ubio ga je čovek u policijskoj uniformi s palicom. Tada je sve to bilo isprepletano - objasnio je predsednik Nove Srbije.

 

Osim njega i ministar rada Aleksandar Vulin i nekadašnji funkcioner JUL, naglasio je da su Legijini navodi ozbiljan povod za istragu.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

- Nadležni ne treba da ćute. Legija ima malo šta da izgubi i njegove reči treba proveriti. Ako je neko uzeo novac za Miloševića i Radovana Karadžića, moramo da saznamo o kome je reč. Ta osoba se verovatno time i ponosi. Neka izađe taj patriota koji se hvalio da je hapšenje patriotski čin, koji je slagao, a onda i prodao Miloševića.

 

Jedan od najbližih saradnika Vojislava Koštunice u to vreme Dejan Mihajlov, takođe je apelovao na organe da se ova priča ispita do kraja.

 

- Stvarno ne znam ništa o tome, ali zbog težine slučaja postoji potreba da se to rasvetli. Legijine optužbe su suviše ozbiljne i verovatno će se nadležni pozabaviti njegovim tvrdnjama jer su one uznemirujuće za javnost - poručio je on.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVETLOST

    14. februar 2017 | 20:20

    Legija je najbolji legionar. Jedan od najkvalitetnijih. Najveći patriota i uvek će biti, ma gde se nalazio. Došao je da brani Srbiju. Čovek od reči, koji je časno obavljao svoje zadatke u ime države.Zašto je to tako, pitajte one koji slobodno uživaju sve blagodeti ove napaćene Srbije. Niti je ubica niti nalogodavac. Mnogo je znao i zna, zato je zasmetao mnogima i danas ga se plaše. Sudjenje je bilo čista farsa.... sve se zna.Jasno je apsolutno svima.... Komandante glavu gore, poznaješ ti i gora vremena. Odmotaj klupko... polako a sigurno: Istina uvek pobedjuje... ŽIVEO.....

  • lilit

    26. maj 2016 | 08:20

    Prazne priče, u Srbiji se neće NIKADA saznati istina, kako za Miloševića tako i za ostale afere.

  • pirke

    26. maj 2016 | 09:35

    Tebe bih ja odavno u zatvor , ali kad ti se moze teraj dalje !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA