LONČAR: Svedok u istrazi događaja u Savamali nije bio loše lečen!

Janković je naveo da je Tanaskovića upoznao i da veruje da je on mogao da pomogne u istrazi događaja u Savamali, ali da "bilo kakve insinuacije u vezi njegove smrti nemaju činjeničnog osnova i nekorektne su prema zdravstvenim radnicima"

  • 6

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da, prema dobijenoj dokumentaciji o prijemu, lečenju i smrti Slobodana Tanaskovića, čuvara u Hercegovačkoj ulici, nije bilo kršenja lekarske etike.

IMA POMAKA U ISTRAZI ZA SAVAMALU: Vučić tvrdi da slučaj neće ostati nerešen!

Lonačar, koji je juče od VMA zatražio mu se "za sat vremena" dostavi medicinska dokumentacija preminulog Tanaskovića, rekao je sinoć Tanjugu da se uvidom u dokumentaciju može videti da nije bilo nikakvkih problema ili da je pacijent loše lečen, niti bilo šta slično.

- Niti je Tanaskoviću nešto namerno urađeno, niti je loše lečen - izričit je Lončar.

Slobodan Tanasković je preminuo juče na VMA, na Klinici za gastroenterologiju, gde je, prema navodima medija, hospitalizovan pre izvesnog vremena "u predinfarktnom stanju".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Lončar je, komentarišući izjavu ombudsmana Saše Jankovića na tviteru, rekao da je njegov pristup korektan.

VUČIĆ O RUŠENJU SAVAMALE: Oni koji su to uradili noću su kompletni idioti!

Janković je, naime, naveo da je Tanaskovića upoznao i da veruje da je on mogao da pomogne u istrazi događaja u Savamali, ali da "bilo kakve insinuacije u vezi njegove smrti nemaju činjeničnog osnova i nekorektne su prema zdravstvenim radnicima".

- Ono sto je neosporno je da imamo dug i prema sebi i prema njemu da tu noć, o kojoj je hrabro svedočio i koju je jako teško podneo, osvetlimo iz svih uglova i to će nadlezni organi, siguran sam, uraditi do kraja - ocenio je ombudsman.

Lončar je, međutim, ocenio da je ozbiljan problem ono što je istim povodom napisao poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, odnosno da je od kolega preminulog čuvara čuo da su njemu na VMA zbog psihičkih problema vezivane ruke i noge. On je konstatovao da je to što je Šabić uradio kršenje zakona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    26. maj 2016 | 09:38

    Bas ti verujem

  • Jeretik

    26. maj 2016 | 12:22

    Loncar pomeso loncice , problem su maskirani rusioci, i policija koja nije htela ( smela ) da intervenise , tj neko iz vlasti koji je sve to naredio , a ne Svabic .

  • Ezra

    26. maj 2016 | 10:22

    Pa jel se dotle doslo,pa ameri ce biti mala deca za nas,sacuvaj boze ako ima istine u svemu ovom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA