Ivanić obavestio Vucića o pogoršanju političkih prilika

- Srbija želi dobre i najbliže odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH - poručio je premijer Vučić

  • 33

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH.

Ivanić: Bošnjačka strana treba da prestane sa nepotrebnom retorikom i držanjem lekcija Srbiji!

U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću preneo da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.

Vučić se sastao sa Juratovićem: Stabilnost Balkana osnov napretka regiona

Premijer Vučić zahvalio je Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Srbija želi dobre i najbliže odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH - poručio je premijer Vučić.

Usled novonastalih okolnosti, navodi se, premijer Vučih i Ivanić su dogovorili češće susrete i razmenu informacija i mišljenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirober

    31. maj 2016 | 13:43

    zar nije Tadic ,vucic i ostali sve ucinili za normalizaciju suzivota sa balijama ali svima je jasno da to nikada nece zaziviti jer mudzahedini kao Izetbegovic nece nikad prestati sa provociranjem rata u bih.On prica o etnickom ciscenju a balije ocistile 150hiljada srba iz sarajeva,zar to nije jasno da se radi o jednom islamskom fanatiku

  • Невена

    31. maj 2016 | 15:13

    Када нисмо у стању ништа урадити како треба. Хоџе и свећеници воде политику о попису и протјеривању , а наши обесправљени и на стубу срама код нас самих клече и моле. Жао ми сиротиње, а срамота ме "босанских" интелектуалаца. Протекторат, колонија, јад и биједа над којом још увијек поједине "силе" обожавају да се иживљавају. Фууј!

  • Bosna

    31. maj 2016 | 13:26

    Otis'o kod Vucica po svoje misljenje! ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA