IPAK NE IDE KUĆI: Hag odbio da Karadžića privremeno pusti na slobodu

Bivši predsednik Republike Srpske je hteo da prisustvuje četrdesetodnevnom pomenu mlađem bratu

  • 89

Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu. Karadžić je hteo da privremeno bude pušten na slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu.

Teodor Meron, predsednik Mehanizma za međunarodne tribunale, institucije osnovane da završi rad Haškog tribunala, odbio je Karadžićev zahtev da bude pušten na privremenu slobodu, ističući da za to nisu ispunjeni uslovi, prenela je N1 Sarajevo.

Njegov advokat Goran Petronijević prošle nedelje u intervjuu za rusku televiziju "Carigrad" izjavio je da su sve garancije srpskih vlasti već obezbeđene.

RADOVAN KARADŽIĆ U SRBIJI? Traži da ga puste na privremenu slobodu

Pored toga i Republika Srpska je Haškom tribunalu poslala dokumenta koja garantuju povratak Radovana Karadžića u slučaju da mu se omogući dolazak u domovinu.

Haški tribunal je 24. marta osudio Karadžića (70) na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: RADOVAN JE 1984. GODINE POSTAO DAVID DABIĆ! Momčilo Krajišnik OTKRIO PRAVU ISTINU o Karadžiću

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrari

On je zatim zatražio od sudskog mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, te je nemoguće do utvrđenog roka podneti smislenu žalbu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op tvrc

    31. maj 2016 | 20:31

    Karađicu ti si srbin da si kojim slučajem Hrvat, musliman iz BiH ili Albanac odobrili bi haski idioti odlazak kuci sve u biznis klasi i to sa produzenim ostankom od 30 dana..

  • Савица

    31. maj 2016 | 21:00

    ШТА ОЧЕКИВАТИ ОД НОВИХ ФАШИСТА ИЗ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ.

  • Bruder

    31. maj 2016 | 19:13

    Nek trune u zatvoru, tamo mu je mjesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA