Pri kraju formiranje poslaničkih klubova, SNS predvodi Martinović, SPS i LDP još bez odluke

Najveći poslanički klub - SNS predvodiće Aleksandar Martinović, poslanike DS u Skupštini će voditi lider stranke Bojan Pajtić, a SPS I LDP još nisu odlučili ko će biti šef njihovog poslaničkog kluba.

  • 1

U Skupštini Srbije je uoči sutrašnje konstitutivne sednice republičkog parlamenta gotovo pri kraju formiranje poslaničkih klubova, a najveći poslanički klub - SNS predvodiće Aleksandar Martinović.

OD A DO Š! Ovo su imena svih poslanika Skupštine Srbije

Kako je Tanjugu rečeno, šef naprednjaka u republičkom parlamentu biće Martinović, a zamenjivaće ga Aleksandar Marković.

U SPS kažu da će odluku o tome ko će biti šef poslaničkog kluba doneti sutra, nakon konstituisanja parlamenta, dok su radikali danas obelodanili da će im klub, očekivano, voditi Vojislav Šešelj, a njegov zamenik će biti Nemanja Šarović.

DO 16. JUNA SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU: Evo ko je sve pozvan na razgovore sa VUČIĆEM

Poslanike DS u Skupštini voditi lider stranke Bojan Pajtić, a još nije odlučeno ko će biti njegov zamenik, rekao je Tanjugu funkcioner Balša Božović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović biće i šef poslaničkog kluba, a večeras bi trebalo da bude doneta odluka ko će biti njegov zamenik, rekao je za Tanjug potpredsednik pokreta Dušan Pavlović.

Sutra sednica Skupštine Srbije!

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić potvrdila je za Tanjug da će ona biti na čelu poslanika te stranke, a da će njen zamenik biti Milan Lapčević.

Predsedništvo Dveri donelo je odluku da ih u parlamentu vodi Boško Obradović, a menjaće ga Srđan Nogo.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Marko Ðurišić iz SDS za Tanjug kaže da još nije odlučeno da li će koalicija SDS-LDP-LSV imati zajednički poslanički klub, ali dodaje da će u svakom slučaju on biti šef poslanika SDS.

I u LDP za Tanjug kažu da će sve odluke o formiranju poslaničkog kluba, doneti sutra, posle konstitutivne sednice.

U SDPS, kako stvari stoje, neće biti izmena u odnosu na prošli saziv, pa će poslanički klub voditi Milorad Mijatović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Mi u novom sazivu imamo isti broj poslanika - deset. Ne vidim nijednog razloga da moj kolega Milorad Mijatović ne bude ponovo šef posalničke grupe SDPS - rekao je za Tanjug poslanik te stranke Meho Omerović.

Zajednički poslanički klub u novom sazivu parlamenta imaće SVM i Partija za demokratsko delovanje, a njime će rukovoditi Balint Pastor. Pastor je za Tanjug rekao da će njegov zamenik biti Fatmir Hasani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    2. jun 2016 | 14:36

    Dragi Vucicu kud bas Martinovica pa on se malo duze premisljao hoce li kod vas u naprednjake ja mislim da vam je bolje neko drugi ali videcemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA