Vulin: Izbor Maje Gojković zavisi od toga da li će opozicija nastaviti da opstruiše rad Skupštine!

Na pitanje da li će ona biti izabrana sutra, Vulin je novinarima u Beogradu rekao da se to više ne može znati

  • 14

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije na sutrašnjoj sednici parlamenta zavisi od toga da li će opozicija nastaviti da opstruiše rad najvišeg zakonodavnog tela.

 VULINOVA PORUKA HRVATIMA: Uspešna Srbija garantuje uspeh celog zapadnog Balkana

Na pitanje da li će ona biti izabrana sutra, Vulin je novinarima u Beogradu rekao da se to više ne može znati.

- Što se tiče većine u parlamentu - da, što se tiče broja glasova u parlamentu - apsolutno, i što se tiče podrške nacije bez ikakve dileme, ali da li će Dragoljub Mićunović odlučiti da ode na večeru, ili da donese drugu odluku kojom će prekinuti skupštinu, kao što vidite mi na to ne možemo da utičemo - rekao je Vulin.

On smatra da je početak rada prvog dana parlamenta bio očekivan jer jedino što je opozicija koja se suočila sa manjkom glasova i poverenjem građana mogla da uradi je da vrši konstantnu opstrukciju.

MIĆUNOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Naprednjaci i socijalisti negoduju zbog prekida sednice

Kako je rekao, opozicija pokušava da odloži neizbežno, a jedino što može da nastavi da radi je da opstrukciju postavi kao sistem rada u parlamentu.

- Meni će biti žao ako bude tako. Moram priznati da ovo što se desilo na početku da se nikada nije desilo u istoriji srpskog parlamentrazma - rekao je Vulin podsetivši da predsednik skupštine nije izabran jer je zasedanje prekinuto.

Vulin je naveo da to košta građane, kao i da ima političke posledice, međutim kaže, da svako ima pravo da zastupa svoje politicke interese kako misli da treba da bi dobio više glasova na sledećim izborima.

- Sa idejom opstrukcije, ja se ne bih radovao nekim sledećim izborima -  zaključio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sole

    5. jun 2016 | 15:37

    e moj ministre brines se za Maju, a onog nesrecnika sa Kosara sa sedmoro dece,bez proteze za oko,socijalne pomoci, zabole te.sram te bilo ministre. ne brini bitno da ti ne ostanes bez funkcije.Srbijo stidi se kakve ministre imas.jos jedan dokaz da misle samo o svojoj guzi a ti narode glasao si i to ti je sto ti je.clanovi biblioteke kaze Radovan.

  • ÔDragan

    5. jun 2016 | 14:44

    A sto bas mora ona, najgora ossoba od tolikol ljudi.cime je ona zaduzila srbiju?

  • BAN. DESPOTOVAC

    5. jun 2016 | 15:52

    Kakav saban

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA