MIĆUNOVIĆ O NASTAVKU KONSTITUTIVNE SEDNICE: Opet neću dozvoliti zasedanje do ponoći

Odgovarajući na pitanje zašto je prekinuo sednicu u petak pre izbora predsednika Skupštine, Mićunović je objasnio da je to uradio jer umesto da govore o izboru kandidata za predsednika parlamenta Maje Gojković, poslanici SNS inicirali niz replika

  • 54

Poslanik DS i predsedavajući u republičkom parlamentu Dragoljub Mićunović izjavio je će se konstitutivna sednica nastaviti tamo gde je prekinuta u petak ali da opet neće dozvoliti da se radi do ponoći.

Vučić: Ne vidim ništa skandalozno u prekidu sednice, neki su tek juče shvatili ko je izborni pobednik!

- Ako se bude normalno radilo, mogli bi da završimo do podne, a ako budu krenule replike i produžeci onda će to opet zaći u neke kasne časove, a ja opet nemam nameru da radim do ponoći - to mi ne pada napamet. To je ružno i ti noćni radovi diskvalifikuju parlament - rekao je Mićunović gostujući na televiziji N1.

On je naveo da govornici treba da se drže teme, i da ne vređaju jedni druge izazivajući replike.

"OVO JE SKANDAL": ŽESTOKE REAKCIJE političara na Mićunovićev prekid sednice SKUPŠTINE

Odgovarajući na pitanje zašto je prekinuo sednicu u petak pre izbora predsednika Skupštine, Mićunović je objasnio da je to uradio jer umesto da govore o izboru kandidata za predsednika parlamenta Maje Gojković, poslanici SNS inicirali niz replika.

- Predlagač (Aleksandar) Martinović je rekao samo par reči i odmah je krenuo na diskvalifikaciju opozicionih stranka, obrušio se na obrušio na DS, DS S i sve redom... ja sam ga upozoravao, o čemu treba da govori, ali o temi nije bilo mnogo reči - naveo je Mićunović.

To je izazvalo replike, a u replikama je, kako je kazao, jako teško precizirati šta je tačka dnevnog reda a šta ne.

SNS: Mićunović prekidom sednice naneo sramotu parlamentarizmu

Upitan zašto nije konslutovao šefove poslaničkih grupa o prekidu sednice, Mićunović je rekao da se u tom slučaju nikada ne bi dogovorili jer bi neki bili za a neki protiv.

- Prošlo je normalno vreme rada, do 18 i dogovorili smo se da radimo koliko možemo. Bilo je 33 prijavljenih i još nekoliko govornika koji imaju pravo na pola sata govora, što znači da bi se radilo još daleko iza ponoći. Upozoravao sam ih da vrše opstrukciju izbora, i uradio sam ono što je najlogičnije u skaldu sa poslvnikom - rekao je Mićunović.

On je napomenuo da je zbog tog njegovog poteza usledila burna reakcija sa puno ružnih reči.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    5. jun 2016 | 20:44

    Jasno je da je sve ovo unapred smisljeno od strane demokarata.

  • Darko

    5. jun 2016 | 20:29

    Ti ako neces da radis skloni se odatle ima ko hoce da radi.

  • Hestija

    5. jun 2016 | 21:49

    On neće da radi prekovremeno. Funkcioneri DS-a su neradnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA