LDP: DS i DJB od Vračara prave političku pijacu

Grupković poručuje da LDP nikada neće pristati na ucene onih koji se vode isključivo ličnim interesima i za cilj jedino imaju preuzimanje opštinskih funkcija

  • 2

Konstitutivna sednica beogradske opštine Vračar zakazana je za sutra, a uoči te sednice iz Liberalno demokratske partije poručuju da ne pristaju na dogovor Demokratske stranke i pokreta Dosta je bilo i da će biti oštra opozicija ideji da se po svaku cenu mora doći ili ostati na vlasti.

LDP ne pristaje na ucene DJB: Ne guramo se u vlast po svaku cenu

Odbornik te stranke u vračarskom parlamentu Mihailo Grupković najavljuje da će LDP u skladu sa tim delovati u narednom periodu.

- Vračar je simbol demokratije i zato ne pristajemo na dogovor DS i pokreta Dosta je bilo, koji kompromituje sve ono zbog čega je ta opština posebna, praveći od nje samo još jednu u nizu političkih buvljih pijaca - rekao je Grupković, upitan da li LDP ostaje pri stavu da ne bude deo koalicije DS i Dosta je bilo u toj beogradskoj opštini.

POSLE 20 GODINA: Demokrate neće imati predsednika opštine na Vračaru

Foto: LinkedIn Foto: LinkedIn

Prema njegovim rečima, LDP stoga poziva DS da sutra, nakon verifikacije odborničkih mandata, prekine sednicu i napravi još jedan krug konsultacija, kako bi Vračar dobio vlast za koju su na izborima glasali građani. Grupković poručuje i da LDP nikada neće pristati na ucene onih koji se vode isključivo ličnim interesima i za cilj jedino imaju preuzimanje opštinskih funkcija.

- Naprotiv, takvima ćemo se uvek najoštrije suprotstavljati braneći izbornu volju građana i zalažući se za principe odgovornosti, transparentnosti i zakonitosti u svim poslovima od kojih zavise interesi građana- rekao je Grupković.

Kuzmanović: Koalicija oko DS-a i pokret Dosta je bilo će voditi Vračar

Na dnevnom redu sutrašnje konstitutivne sednice vračarskog parlamenta je potvrđivanje mandata, izbor predsednika parlamenta i predsednika opštine, sekretara i ostala kadrovska pitanja.

Novu vlast u toj opštini činiće DS i Dosta je bilo, koji su 1. juna potpisali sporazum o upravljanju opštinom Vračar.

LDP je na izborima nastupala na zajednicckoj listi sa DS, SDS, Novom strankom, SDU i Levicom Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA