Počeli sastanci sa misijom MMF-a

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 9. do 21. juna radi završetka četvrtog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije, i u vezi s narednim, petim tromesečnim razmatranjem

  • 1

U Narodnoj banci Srbije danas su plenarnim sastankom počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda, saopštila je NBS.

 

ŠEF MISIJE MMF: Nema uslova za povećanje plata i penzija

 

Kako se navodi, delegaciju Srbije na današnjem sastanku je predvodila guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, koja predstavlja Srbiju u MMF-u, a u razgovorima su učestvovali i ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima.

 

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 9. do 21. juna radi završetka četvrtog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije, i u vezi s narednim, petim tromesečnim razmatranjem.

 

NBS je saopštila da će tokom posete misije biti razmatrana najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja, realizacija obaveza predviđenih programom za prvo tromesečje 2016. godine, kao i mere ekonomske politike za naredni period.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

VUČIĆ IMA DOBRE VESTI: Fiskalni rezulati su dobri, sledeća procena MMF-a biće već na 2,3 odsto

 

Posebna pažnja biće posvećena sprovođenju strukturnih reformi, koje treba da obezbede konkurentnost privrede, rast i zaposlenost.

 

U saopštenju je ocenjeno da sprovođenje aktuelnog stendbaj aranžmana, koji je MMF odobrio 23. februara 2015. godine, daje dobre rezultate, a Srbija beleži značajan privredni rast.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Tokom prethodnih razgovora, kako se navodi, iznete su ocene da je inflacija niska i stabilna, fiskalni deficit od 3,7 odsto BDP-a u 2015. godini je na najnižem nivou od 2008. godine, a da program reformi finansijskog sektora dobro napreduje.

 

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    14. jun 2016 | 05:12

    bole da su imali sastanak sa BRIKSOM.Povoljnoje kamate,uvjeti otplate povoljniji.Kome odgovara viseMMF,nikome,ili mozda Grckoj,Spaniji,itd.kapitalizam prelazi u fazu robovlasnistva, pogledajte pritisak USA na cjeli svet,podkupljena sirova snaga u interesu pokoravanja ljudi interesu podkupljivaca.21vek=15vek,bjeda i pokolj,u interesu tzv."demokratije".......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA