Joksimović i Ditman: Nema novih uslova za otvaranje poglavlja 23 i 24

Pregovarački okvir iz 2014. godine jasno definiše važnost napretka u primeni Briselskog sporazuma uporedo s pregovaračkim procesom po ostalim poglavljima, što svakako ne predstavlja ni dodatni, ni nov uslov

  • 6

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i nemački ambasador Aksel Ditman konstatovali su da nema novih uslova za otvaranje poglavlja 23 i 24.

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Svakodnevno radi 3.000 ljudi na poglavljima

Joksimovićeva je naglasila da će i nova vlada nastaviti da sprovodi reformsku politiku, pokazujući time odgovornost prema društvu i da takva politika Srbiju svrstava u ozbiljne i odgovorne kandidate za članstvo u Evropskoj uniji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Prema rečima Joksimovićeve, to je jedini put koji može dovesti do ostvarenja ciljeva kojima se teži, a to je dostizanje evropskih standarda, jačanje institucija, vladavine prava, prosperitet građana Srbije.

Jadranka Joksimović: Otvaranje poglavlja 23, 24 i 5 DO KRAJA JUNA!

Evropske integracije ostaju strateški cilj Srbije, istakla je Joksimovićeva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ditman je naglasio da će Nemačka, zajedno s drugim državama članicama Evropske unije i institucijama Evropske unije, i ubuduće podržati Srbiju kao pouzdan partner na njenom putu u Evropsku uniju. 

NEMAČKA SE ZALAŽE ZA SRBIJU U EU! Ditman o podršci Berlina za otvaranje poglavlja 23 i 24

Izrazio je očekivanje da će poglavlja koja se tiču vladavine prava biti otvorena u najskorije vreme, kako bi se postigao preko potrebni napredak u ovoj oblasti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pregovarački okvir iz 2014. godine jasno definiše važnost napretka u primeni Briselskog sporazuma uporedo s pregovaračkim procesom po ostalim poglavljima, što svakako ne predstavlja ni dodatni, ni nov uslov.

Takođe, rečeno je da se normalni odnosi između Beograda i Prištine uspostavljaju kroz Briselski sporazum, odnosno da je to osnov da dijalogom dve strane reše probleme.

NEMAČKA DALA ZELENO SVETLO SRBIJI! Ambasador Ditman najavio otvaranja poglavlja 23 i 24

Pregovarački okvir Evropske unije predviđa, kao što je poznato, pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

Novih uslova, kao što je priznavanje nezavisnosti Kosova kao preduslova za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, kako su to objavili pojedini mediji, nema, navedeno je u saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Svrdlo

    14. jun 2016 | 11:28

    Svi zapadnjaci dvolicni.

  • Bube

    14. jun 2016 | 10:03

    Nema novih - samo,da Srbija da saglasnost,da Kosovo postane ravnopravan član UN.Bogate države (Engleska,....)dok razmišljaju da napuste EU,mi se zaludjujemo pristupanju od kojeg neće biti ništa,jer šta će im novi problemi,sirotinja,nezaposlenosti, kriminal.....?

  • rosi 0707 2015.

    18. jun 2016 | 14:16

    Samo vi mislite tako aha aaaaahhhha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA