Vučić uputio pismo saučešća kineskom premijeru

Vlada Republike Srbije je spremna da, u skladu sa uslovima i mogućnostima, ali od srca, našim kineskim prijateljima ponudi pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne nepogode - kaže se u saučešću premijera

  • 75

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo saučešća premijeru NR Kine Li Kećangu povodom velikog broja žrtava i povređenih u naletu tornada koji se dogodio u okolini grada Jančenga.

TORNADO UBIO 78 OSOBA, A VIŠE OD 500 POVREĐENO: Vetar uništio zgrade, putevi blokirani! (VIDEO)

- Njihovim porodicama i prijateljima, kao i vama i Državnom savetu Narodne Republike Kine, u ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze dubokog saučešća - navodi se u poruci i dodaje:

- Priroda nas još jednom podseća da nismo dovoljno snažni da se odupremo njenoj sili, ali, ako se udružimo, možemo da pomognemo jedni drugima. Vlada Republike Srbije je spremna da, u skladu sa uslovima i mogućnostima, ali od srca, našim kineskim prijateljima ponudi pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne nepogode - kaže se u saučešću premijera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA