≫ 

PODRŠKA: Svetska banka pohvalila REFORME SRPSKE VLADE!

Posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima

  • 3

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa direktorkom za strateška i operativna pitanja Svetske banke Mariam Šerman koja je pohvalila reforme srpske vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide.

SVETSKA BANKA: BDP Srbije raste dogodine! Evo šta to znači za nas, obične građane!

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću.

Posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima.

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA DIREKTORIMA SVETSKE BANKE: Čeka nas program REFORMI u regionu!

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer Vučić i direktorka Šerman razgovarili su i o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu.

VUČIĆ: Konačno priznanje od Svetske banke za naše reforme

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Diretkorka Šerman najavila je dolazak predsednika Svetske banke dr Džima Kima u Beograd u drugoj polovini semptembra. Prioritetna tema, koja će biti razmatrana tokom ove posete, biće jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, pre svega unapređenje programa ranog obrazovanja dece, koji će biti realizovan u saradnji sa fondacijom Novaka Ðokovića.

HVALI NAS SVETSKA BANKA! Siril Miler i Vučić o privatizaciji i reformi javne uprave

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Susretu je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Golsdstin, njoj i Šermanovoj zahvaliio na ogromnoj podršci koju je Svetska banka do sada pružila u procesu sprovođenja reformi u Srbiji i istakao da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske procese, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nedkit

    27. jun 2016 | 14:39

    Cemu rano obrazovanje djece?? Zar nismo bili prvaci u matematici i fizici zajedno sa SSSR-om, Vijetnamom, Madjarskom, Rumunskom, dok smo bili pod okriljem komunistickog obrazovanja (koje je izmedju ostalog iznjedrilo i Jurija Gagarina)?! Pustite djecu da se igraju. Igra je nezamjenljiva u razvojnoj psihologiji djeteta. Ako se optereti skolom, nece moci da se igra, i stagnirace u opstem razvoju. To su budalastine zapada, to rano obrazovanje. Nigdje nema toliko djece ometene u razvoju kao u zapadnim zemljama. Dobro to zapamtite! Vratimo nastavni plan i program 70-ih! To je stil zivota kojem treba stremiti!

  • ja

    27. jun 2016 | 15:02

    E sad ga nagrabusismo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA