Fantomske šlep službe haraju koridorom 10, Mihajlović istražuje broj oštećenih

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da su inspekcije stalno na terenu i da se očekuju informacije o tome koji je broj građana iz Nemačke oštećen

  • 23
Lančani sudar na auto putu Šid – Beograd Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture iniciralo je za sutra sastanak sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Auto moto savezom Srbije kako bi se ispitale prijave građana o pojavi "fantomskih šlep službi" na koridoru 10.

VOZAČI, OPREZ: Prevaranti haraju putevima Srbije! EVO KAKO da prepoznate lažne šlep-službe!

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da su inspekcije stalno na terenu i da se očekuju informacije o tome koji je broj građana iz Nemačke oštećen.

Ona je rekla da je najbitnije da se vidi šta mi kao država možemo da uradimo da bi se taj problem rešio.

- Nismo ni prva ni poslednja država gde se takva situacija dešava, ali je neophodno da se to predupredi, jer je bitno da imamo što veći protok automobila - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je podsetila da je prošle godine koridorom 10 kroz Srbiju prošlo 2 miliona automobila više, dodavši da je nama u interesu da ih bude što više i da ovakve situacije nikome ne prijaju.

FOTO: TANJUG FOTO: TANJUG

DA LI JE I VAS PREVARIO? Zvao ŠLEP SLUŽBE, pa tražio da mu prevezu neispravno vozilo, a onda... (FOTO)

- Kada uporedite odlazak u Grčku kroz Srbiju koridorom 10 ili kroz Bugarsku i Rumuniju koridorom 4, u drugom slučaj to je 100 km duže i tri puta skuplje u oba pravca zbog čega je naša zemlja pogodan pravac za prolaz - objasnila je Mihajlović.

Ona je izrazila nadu da se ovakve situacije više neće dešavati kada budemo imali video nadzor na putu. Inače, ovi drumski razbojnici se mogu prepoznati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dax

    27. jun 2016 | 17:28

    Šta je tri puta skuplje? Kod nas je putarina Beograd - Leskovac 920 din (oko 8 evra) plus krak do Hrvatske ili Mađarske. U Bugarskoj je putarina 8 evra za 7 dana da ne silaziš sa puta.

  • dok

    27. jun 2016 | 18:13

    Nasa ministarka nema pojma :Srbija je najskuplja , mislim na putarinu , gorivo ,a o saobracajnoj policiji da ne govorimo ,na zaobilaznom putu oko Beograda za nis naplatio mi je sto € kao vozio sam prebrzo ? Kvtung nisam dobio strpao ih je udjep a onda ljubazno me opmenuo da vozim polako jer za deset km. Je druga patrola.... Imam utisak vratile se devedesete!!!

  • Null

    27. jun 2016 | 23:52

    Iz iskustva jednog Nemca,sa nasim autoputom.Ulazi u Srbiju.Mrak,ne osvetljeno,malo malo tocak mu pogadja rupu u putu,njegov se ljubimac po prvi puta susrece sa tim fenomenom,Od granice do N.Sada dve patrole saobracajne policije,treca je imala pune ruke posla pa ga srecom nisu zaustavljali,na benziskoj pumpi ne primaju eure,on dinara nema posto vide da je sternac.moze nafta po 1.5 eur.Cenu autoputa nije ni spomenuo,sve troskove na autoputu zbraja i dolazi do zakljucka da smo jako skupi i da ne zali nase usluge u buducnosti koristi.To je misljenje coveka koji zaradjuje 3000 eur mesecno,po misljenju nase ministarke mi smo jeftini.Da nije tuzno bilo bi bezobrazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA