≫ 

OVO HAPŠENJE PAMTI SVAKI SRBIN: Evo kako su na Vidovdan Slobodanu Miloševiću STAVLJENE LISICE NA RUKE!

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević je, nakon hapšenja na Vidovdan 2001, godine, postao prvi šef jedne države koji je izveden pred međunarodni sud za ratne zločine

  • 24

Nekoliko meseci nakon pada sa vlasti, predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević je uhapšen, a na današnji dan, pre tačno 15 godina je, na osnovu uredbe Vlade Republike Srbije koju je potpisao Zoran Đinđić, a pod pritiskom zapadnih diplomata, izručen je haškom sudu, zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv čovečnosti i genocid u ratu vođenom na teritoriji bivše Jugoslavije, kao i protiv Albanaca sa Kosova i Metohije!

SVI SRPSKI KRVAVI VIDOVDANI: Od Kosovskog boja, preko Sarajevskog atentata do HAPŠENJA MILOŠEVIĆA!

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević tako je postao prvi šef jedne države koji je izveden pred međunarodni sud za ratne zločine.

Izručenje Miloševića Hagu je izazvalo političke sukobe i napetosti u Srbiji, koji su na kraju rezultirali ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

ČUO SAM DA JE NEKO DOBIO PARE ZA GLAVU SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Velja Ilić traži da se ispitaju Legijini navodi

Slobodan Milošević uhapšen je 1. aprila 2001. godine zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja. Hapšenje je započeto 30. marta, a okončano nakon dva dana, posle sedmočasovnih pregovora o predaji. Hapšenju su prethodile danonoćne straže pristalica i simpatizera SPS-a i JUL-a ispred kuće u kojoj je Milošević boravio.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Vlada Srbije na čelu sa ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem, nakon strahovitih pritisaka Zapada donela je 28. juna – na Vidovdan uredbu o izručenju Slobodana Miloševića Tribunalu u Hagu i njegovo hitno transportovanje u zatvorsku jedinicu u Ševeningen.

EKSKLUZIVNO: Momčilo Krajišnik OTKRIVA PRAVU ISTINU kako je Slobodan Milošević UMRO u Hagu! (VIDEO)

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Posle prebacivanja Miloševića u Hag, prvobitnoj optužnici za ratne zločine u Kosovu pridodate su i optužnice za genocid u Bosni i ratne zločine u Hrvatskoj. Milošević je optužio haški tribunal da je izvršio "zli i neprijateljski napad" protiv njega. U zapisnik je uneto da se ne oseća krivim, kao i da ne priznaje autoritet tog suda.

SLOBA JE NAPRAVIO DVE NEOPROSTIVE GREŠKE! Evo šta Vučić ZAMERA Miloševiću

Od samog početka proces je izazvao veliko zanimanje, ali i kontroverze u javnosti bivše Jugoslavije.

Foto: Profimedia/Polaris Foto: Profimedia/Polaris

DRŽAVNA BEZBEDNOST NIJE DALA MILOŠEVIĆU DA POBEGNE IZ SRBIJE?! Najnoviji detalji spremanja "bekstva" Slobe u Rusiju

Slobodan Milošević je tog 28. juna, na Vidovdan, pre 15 godina ukrcan u helikopter i transportovan u Hag, u kojem će 11. marta 2006. godine preminuti, ne dočekavši presudu. Mnogi su skloni da poveruju da je to upravo zbog činjenice da je uhapšen na ovaj verski praznik, koji je u srpskom društvu već dobio mitološke konotacije, a koji je odigrao veliku ulogu i u njegovom političkom životu i usponu, jer je upravo na Vidovdan održao na Gazimestanu sada već legendarni govor, kome je prisustvovalo oko milion ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    28. jun 2016 | 13:55

    За мене је то била највећа издаја у новијој српској историји, и вјероватно нећемо добити никада одговор зашто су то урадили?! Да ли се ти људи што су га изручили имало кају када виде да и послије њега ништа боље није?! ПС Мени није био драг политичар, нисам га вољела али ни у једном моменту нисам му пожељела ништа лоше уосталом као што не бих никоме....

  • Maria

    28. jun 2016 | 13:11

    Tužno

  • Sima

    28. jun 2016 | 13:51

    Sraman cin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA