≫ 

Marko Đurić: Vučić da prekine komunikaciju s bošnjačkim političarima!

Ðurić je rekao da bi trebalo prekinuti svaku komunikaciju sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, jer zvanično Sarajevo stoji iza ponašanja Durakovića i njegovog "šovinističkog divljanja"

  • 88

Potpredsednik SNS Marko Ðurić zatražio je danas od predsednika te stranke i mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom, jer za njih, kako je naveo, dijalog nije ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

DURAKOVIĆ PROVOCIRA: Nije valjda Vučić mislio da će se donacijom pretplatiti na ulazak u Potočare!

Ðurić je za Tanjug rekao da bi trebalo prekinuti svaku komunikaciju sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, jer zvanično Sarajevo stoji iza ponašanja Durakovića i njegovog "šovinističkog divljanja".

SKUPŠTINI PREDLOŽEN AKT KOJI OSUĐUJE GENOCID U SREBRENICI: Evo šta bi on sve doneo ukoliko se prizna!

- Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, doslovce gazi i ponižava srpski narod u Republici Srpskoj. Naravno da to umišljajno radi zvanično Sarajevo i da iza toga stoji niko drugi do Bakir Izetbegović i njegovo okruženje, koje nije u stanju i ne može da vodi bilo kakvu politiku osim politike rata i sukoba - istakao je Ðurić.

Ćamil Duraković

Kako je dodao, za njih je Vučićeva pružena ruka prilika da u nju pljunu, da uvrede srpski narod, da pozovu na nastavak rata drugim sredstvima, jer je za njih dijalog ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

- Zato sa takvim ljudima kao što je Izetbegović, kao što je Duraković, nema i ne može biti razgovora - naglasio je Ðurić i najavio da će zbog tražiti hitnu sednicu Presedništva SNS.

Kako je istakao, srpski narod je takvim odnosom pojedinih političara u regionu, a nisu to samo Izetbegović, Duraković i bošnjačka šoviništička elita, nego i mnogi drugi, zaista ugrožen i to ne samo time, već i međunarodnim okolnostima.

- Smatram da ne treba kao stranka da ostanemo nemi na to ponižavanje srpskog naroda i Srbije, a još manje da u tome učestvujemo. Mi nemamo pravo da u tome učestvujemo i zbog toga je neophodno ovakvu praksu prekinuti i reagovati na način koji je odgovarajući i srazmeran - poručio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sinisa

    29. jun 2016 | 17:00

    Nasi odnosi treba da se poboljsaju i stabilizuju bas zbog Srba u Bosni,a to se ne moze desiti prekidom komunikacije.Mislim da je ovaj decak nezreo za politicke funkcije i ako vec moraju iz nekog razloga da ga angazuju to mora biti na mnogo nizem nivou.

  • Nebojsa

    29. jun 2016 | 17:10

    Sa muslimanima nema dogovora.Njima su Srbi u BiH smetnja i to moraju da shvate politicari iz Srbije.Sta god mi uradili ( priznali genocid...),oni nece biti zadovoljni dok se ne ukine R.Srpska i Srbi napuste BiH.

  • darko

    29. jun 2016 | 17:30

    Izjava Durakovica je pokrenula lavinu koja se tesko moze zaustaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA