IZ KREMLJA PORUČUJU SRBIJI: Ne morate da birate između Rusije i Evropske unije

- Za nas je naravno važno da približavanje Srbije Evropskoj uniji, njena integracija u EU ne ometa i sprečava razvoj naših bilateralnih odnosa - naglasio je predsednik ruske Državne Dume Sergej Nariškin

  • 13

Moskva nikad nije tražila od Beograda da bira između Rusije i Evropske unije, izjavio je danas predsednik ruske Državne Dume Sergej Nariškin.

PUTINOV ČOVEK ŠOKIRAO EVROPU: On nam preti Trećim svetskim ratom!

- Uvek smo poštovali planove Srbije u pogledu integracije sa Evropskom unijom. Rusija nikad nije tražila od vaše zemlje da bira između Rusije i EU, kao što je EU radila sa Ukrajinom - rekao je Nariškin na sastanku sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Prema njegovim rečima, žalostan rezultat onoga što se dešava u Ukrajini je rezultat takve pozicije EU.

- Za nas je naravno važno da približavanje Srbije Evropskoj uniji, njena integracija u EU ne ometa i sprečava razvoj naših bilateralnih odnosa - naglasio je Nariškin.

Printscreen: ZouTube/Ruptly TV Printscreen: ZouTube/Ruptly TV

On je takođe primetio da Srbija i Rusija imaju dobru saradnju na različitim međuparlamentarnim platformama.

- U tom smislu čak je i simbolično što ruska delegacija predaje srpskoj predsedavanja Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje -kaže on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    30. jun 2016 | 19:46

    Treba da izaberemo Rusiju i Kinu,EU je utopija.

  • streptomicin

    30. jun 2016 | 23:03

    Mi smo jedine budale na svijetu koje se trpaju tamo gdje ih očigledno niko neželi! Dobra saradnja sa Rusijom i Kinom je više nego što nam treba u svakom smislu ogromna tržišta za koja i da hoćemo nemamo dovoljno robe i zbog čega trpimo sva ta evropska sranja uvezi iz evrope sve a naše za njih ništa nije dobro. Kad će mo se opametiti!!???

  • Marko

    30. jun 2016 | 18:24

    Koliko ih mi njih ne zanimamo u stvari. U fazonu su:" daj ljudi ne lozite se, previse ste mali da bi razmisljali o vama". Pa o cemu pricama kad je prosecnom Rusu draza Nemacka nego Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA