≫ 

RADULOVIĆ: NE MOŽE PREDSEDNIK OPŠTINE BITI NEKO KAO KUZMANOVIĆ, sa ozbiljnim nepravilnostima u izveštaju DRI

Principi pokreta Dosta je bilo za formiranje lokalnih vlasti "jesu oštri", ali su neophodni za funkcionisanje bilo koje koalicije zbog čega njegov pokret neće praviti kompromise

  • 4

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da principi tog pokreta za formiranje lokalnih vlasti "jesu oštri", ali da su neophodni za funkcionisanje bilo koje koalicije zbog čega njegov pokret neće praviti kompromise. 

- Ako ste negde u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i Srpskom radikalnom strankom, onda ste ujedno pod njihovim uticajem, koliko god neko bežao od toga. Mi takve kompromise nećemo praviti i mislimo da je za Demokratsku stranku zdravo da zauzme isti takav stav - rekao je Radulović za nedeljnik "Vreme".

On je rekao da su prilikom konstituisanja vlasti u beogradskoj opštini Vračar vođeni razgovori na istim principima, među kojima i taj da predsednik opštine ne može biti neko ko ima "ozbiljne nepravilnosti na osnovu izveštaja državnog revizora i budžetske komisije - potvrđujući da je reč bila o kandidatu DS-a Branimiru Kuzmanoviću.

- Međutim, DS nije samostalno izašao na izbore, već je njihova koalicija dobila 17 odbornika. Odbornici Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i DS-a su bili veoma konstruktivni tokom razgovora i držali se dogovorenog do kraja. Takođe, tu su bili i po jedan odbornik iz Levice Srbije i Liberalno demokratske partije. LDP je očigledno već doneo odluku da ide na stranu SNS-a - rekao je Radulović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima na sednice SO Vračar "svi zajedno glasali su za rešenje SNS-a, kojim su postavili predsednika Skupštine iz LDP-a i sekretara skupštine iz SNS-a, tako da je formalno napravljena drugačija većina".

Odluka Demokratske stranke da ni na jednom nivou ne sarađuje sa ove dve stranke postoji još iz perioda kad Saša Radulović nije ni izašao iz Vučićeve vlade, odgovorio je Balša Božović, poslanik Demokratske stranke, na ove komentare lidera pokreta Dosta je bilo.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Svi naši odbori su nakon izbora ispoštovali odliku da neće sarađivati sa SNS i SRS. Demokratska stranka će kao i do sada biti krajnje odgovorna prema podršci koju je dobila na poslednjim izborima i neće uraditi ništa da ugrozi volju birača - rekao je Božović.

PLJUŠTE KAZNE U SKUPŠTINI SRBIJE! Evo koji poslanici plaćaju kaznu od 7.000 dinara

Takođe, Božović je istakao da bi bilo dobro kada bi pokret Dosta je bilo zajedno sa DS-om, koji je pobedio na Vračaru, uradio sve da sačuva izbornu volju građana na ovoj opštini.

- Borba za slobodni Vračar treba da se nastavi, a ne da se zbog sujete lidera stranaka dovodi u pitanje izborna volja ljudi - istakao je Božović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA