Bečić predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, Šešelj izazvao prekid sednice

Za Bečića je glasalo šest članova odbora, dok je jedan bio protiv

  • 14

Poslanik SNS Igor Bečić izabran je danas za predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti, a za njegovog zamenika Dušan Bajatović (SPS).

SKUPŠTINI PREDLOŽEN AKT KOJI OSUĐUJE GENOCID U SREBRENICI: Evo šta bi on sve doneo ukoliko se prizna!

Prethodno je predsedavajući, lider SRS Vojislav Šešelj, prekinuo sednicu, jer kandidat SNS za predsednika tog dobora Igor Bečić, kako je rekao, "upleten u razne kriminalne afere".

Predsedavanje je posle Šešelja preuzeo Meho Omerović iz SDPS, kao sledeći najstariji posanik, koji je stavio predlog o izboru predsednika na glasanje.

Za Bečića je glasalo šest članova odbora, dok je jedan bio protiv.

Inače, Bečića je za predsednika Odbora predložila poslanica SNS Marija Obradović. Ona je, obrazlažući predlog, istakla da ga za to kandiduje njegov dugogodišnji poslanički staž i iskustvo u odbrani.

- Naš zadatak kao odbora je da se što više bavimo konkretnim radom. Mislim da će poslanici pre svega vladajuće većine, odnosno SNS apsolutno biti na tom zadatku - rekla je Obradović i ocenila da će Bečić biti ozbiljno posvećen tom poslu.

OPOZICIJA traži smenu Bečića u Skupštini Srbije! SNS: On je najiskusniji poslanik

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iz DS su zamerili što uoči sednice nije bilo konsultacija, a poslanik te partije Radoslav Milojičić kazao je da nema ništa protiv Bečića, koji je, kako je istakao, samo posledica bahatog i nestručnog vladanja SNS.

Odgovorio mu je Vladimir Ðukanović (SNS) rekavši da nije čuo nijednu konkretnu primedbu na predlog za predsednika odbora, te da su članovi slušali političku tiradu.

- Vi ste napravili komunalnu policiju, vi ste joj dali ovlašćenja. Elegantno ste se mešali u rad pravosuđa i nismo mogli da otvorimo nijedno poglavlje. Sudije su se birale po političkoj podobnosti - uzvratio je Ðukanović.

Završena prva sednica novog saziva Skupštine Srbije, evo ko su novi članovi skupštinskih odbora

Primedbe je imao i lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović istakavši da bi bio red da se dostavi biografija kandidata, iako to Poslovnik ne predviđa.

- Dosta je bilo će biti protiv predloga. SNS je odlučio da postavi svoje ljude na sva ključna mesta u odborima, a to nije dobro. Opozicija to kritikuje, a onda se isto ponaša kada dođu na vlast. Sa tom praksom treba prekinuti - rekao je Radulović i dodao da bi trebalo promeniti i Poslovnik.

Primetivši da opozicija ne poznaje Poslovnik, Obradović ih je pozvala da poštuju pravila, ali je i podelila Bečićevu biografiju uz komentar da bi parlamentarci trebalo da znaju o kome se radi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je Odbor za kontrolu službi bezbednosti konstituisan u skladu sa Poslovnikom, a prekidanje sednice od strane lidera SRS Vojislava Šešelja ocenila je kao nevešt pokušaj opstrukcije parlamenta.

- Decidno se kaže da ako najstariji poslanik odbije da predsedava ili da završi proceduru, odnosno glasanje za predsednika Odbora, predsedavanje preuzima prvi sledeći najstariji poslanik - rekla je Gojković, dodajući da je u ovom slučaju to bio poslanik SDPS Meho Omerović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    5. jul 2016 | 14:19

    Mortadela nam rukovodi tajnim službama!!!Jad tuga čemer!!!

  • Miko

    5. jul 2016 | 14:09

    Ja mu ne bi dao da bude predsednik skupštine stanara a kamoli...

  • Nikola

    5. jul 2016 | 13:55

    Becic ima iskustva u kontroli...ali autobuskoj.karte na pregled

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA