RAZGOVARALI VUČIĆ I DITMAN: Premijer sa zahvalio ambasadoru na pomoći Nemačke

Ambasador Ditman pozdravio je odluku država članica Evropske unije o otvaranju pregovaračkih poglavlja 23. i 24. i naglasio da je nužno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi, koje je srpska vlada uspešno započela, i istakao da treba sprovesti dodatne

  • 41

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Akselom Ditmanom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, samitu koji je, u okviru Berlinskog procesa održan u Parizu, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

 

NEMCI ŽELE BOLJI STANDARD NA BALKANU: Nemačka Srbiji za 15 godina dala 1,6 milijardi evra!

 

Premijer Vučić zahvalio je na podršci koju kancelarka Merkel i Nemačka pružaju Srbiji u procesu pregovora sa EU, istakavši da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji, kao i kroz iniciranje i aktivnu podršku Berlinskom procesu.

 

NEMAČKA PODRŽALA NASTAVAK EVROPSKOG PUTA SRBIJE: Ditman čestitao Vučiću na izbornoj pobedi

 

Ambasador Ditman pozdravio je odluku država članica Evropske unije o otvaranju pregovaračkih poglavlja 23. i 24. sa Srbijom i naglasio da su na putu ka EU ta poglavlja važna za proces preobražaja države.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

On je naglasio da je nužno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi, koje je srpska vlada uspešno započela, i istakao da treba sprovesti dodatne korake u domenu vladavine prava. Srbija je sa Evropskom unijom dogovorila veoma detaljan Akcioni plan koji sada treba sporvesti u delo, zaključili su premijer Vučić i ambasador Ditman.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljuba

    7. jul 2016 | 19:28

    Znači nam podrška Nemačke.

  • rade

    7. jul 2016 | 19:24

    Nemačka se ponela kao pravi partner našoj zemlji. Hvala joj na tome.

  • Živkica

    7. jul 2016 | 19:46

    Zahvaljujući velikom zalaganju našeg mandatara, otvoren je put solidarnosti i podrške od strane drugih zemalja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA