Dačić primio Viktoriju Nuland: Istaknut značaj bezbednosne saradnje u regionu (FOTO)

Ministar Dačić izrazio je zahvalnost američkoj strani zbog dosadašnje podrške procesu evropskih integracija Srbije, što je rezultiralo otvaranjem poglavlja 23 i 24

  • 4

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nuland, koja u okviru šire regionalne turneje boravi i u Srbiji.

SASTANAK VUČIĆ I NULAND: SAD će uvek podržati Srbiju na evropskom putu (FOTO)

Ministar Dačić izrazio je zahvalnost američkoj strani zbog dosadašnje podrške procesu evropskih integracija Srbije, što je rezultiralo otvaranjem poglavlja 23 i 24 i nadu da će se podrška nastaviti i tokom daljeg evropskog puta Srbije.

Viktorija Nuland visoko je ocenila konstruktivnu ulogu Srbije u očuvanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i naglasila da je to pitanje kojem SAD pridaju izuzetnu važnost.

Na sastanku je istaknut značaj bezbednosne saradnje, naročito u oblasti borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, kao trenutno najvećih globalnih izazova.

Foto: Tanjug/MSP Foto: Tanjug/MSP

Sa američke strane sastanku su prisustvovali zamenik pomoćnika sekretara odbrane Majkl Karpenter i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, kaže se u saopštenju.

Pogledajte koji su događaji obeležili nedelju za nama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentar:

    11. jul 2016 | 22:42

    O kakvom plaćanju odštete priča hrvatska strana, a mi, navodno pristali? O čemu se radi?

  • Steva

    12. jul 2016 | 11:46

    A pesma na uvce, hoce li biti i toga?

  • /Analitičar

    12. jul 2016 | 10:36

    Пајац и кокошка'пропао дил

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA