≫ 

STEFANOVIĆ O NAPADU NA GRADONAČELNIKA: Gađali su ih, a policajca udarili motkom u glavu!

Ministar Stefanović je rekao da je nedopustivo je da se neko ličnuje zato što misli drugačije

  • 95

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je grupa demonstranata pokušala danas da spreči ulazak gradonačelnika Beograda Siniše Malog i nekoliko odbornika u zgradu Skupštine grada Beograda, a tom prilikom jedan policajac je povređen i trenutno se nalazi u Urgentnom centru.

NASRNULI NA SINIŠU MALOG ISPRED SKUPŠTINE: "U šoku sam zbog napada, da li će sledeći put povrediti moju decu?" (FOTO) (VIDEO)

Kako je rekao, policajac je povređen tako što ga je neko udario motkom u glavu, dok je sprečavao demonstrante inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" da uđu u zgradu Skupštine grada Beograda. Povređeni policajac I. Dž. je zadobio povrede lica i ruku, a slomljene su mu i naočare. Ministar je naveo da je on prebačen u bolnicu, gde će biti ustanovljen stepen njegovih povreda.

- To je nasilje i divljanje, i to je nedopustivo da se tako ponaša neko zato što ima drugačije mišljenje - rekao je Stefanović povodom današnjih protesta ispred Skupštine grada Beograda.

Kako je rekao, nemoguće je negirati da je ispred skupštine viđeno "potpuno nasilje i divljanje", kao i pokušaj prebijanja ljudi. On je najavio da će biti podnete i prekršajne i krivične prijave povodom ovog slučaja.

Ministar Stefanović je rekao da država podržava svaki vid protesta, te podsetio da je policija do sada obezbeđivala svaki protest, ali da nasilje nije dozvoljeno.

- Hoću da upozorim sve koji organizuju bilo kakav protest u Srbiji. Imate pravo da iznesete zahteve, mišljenje, ali nemojte da koristite nasilje - rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao da se nasilje ne sme podržavati i da je "opasno ako bilo ko pokušava da opravda takvo nasilje".

- Postoji bezbroj snimaka, sve se vidi i pozivam sve koji učestvuju u javnom životu da ne relativizuju ono što se desilo - rekao je Stefanović.

Siniša Mali izjavio je da je u šoku i da je nakon napada zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice. On je dodao da neće podneti ostavku zbog 50-ak ljudi, već da će to uraditi samo na zahtev većine građana koji su na lokalnim izborima "izglasali ovakvu politiku".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milka

    18. jul 2016 | 14:56

    Treba ih kazniti, ovakvo ponasanje nemoze se dozvoliti,ovi nemogu da se miruju.

  • mara

    18. jul 2016 | 16:31

    Ovo je nedopustivo...dokle ide ljudski bezobrazluk!

  • Mare

    18. jul 2016 | 14:04

    Svaki napad na sluzbeno lice u vrsenju svoje duznosti je krivicno delo. Nedopustivo je da pojedinci napadaju policiju. Odmah uhapsiti i na sud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA