≫ 

Zorana Mihajlović: Poništenje presude kardinalu Stepincu je provokacija Hrvatske!

Ministarka je napomenula da veruje da je samo okretanje budućnosti, a ne konstantno i zlonamerno kopanje po prošlosti, jedini pravi put kako bi građani naše dve zemlje živeli u miru i imali bolji život

  • 12

Odluka suda u Hrvatskoj o poništenju suđenja kardinalu Alojziju Stepincu je još jedna odluka doneta, u predvečerje vanrednih izbora u Hrvatskoj koja će, vrlo svesno, da isprovocira građane Srbije, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

SRAMOTA VEKA: Rehabilitovan Alojzije Stepinac

To takođe pokazuje i stepen neodgovornosti hrvatske političke elite, ističe se u pisanoj izjavi Zorane Mihajlović i ukazuje da ta odluka neće dopirineti boljoj saradnji Srbije i Hrvatske, njenih građana, kao ni saradnji u regionu.

Ona je napomenula da veruje da je samo okretanje budućnosti, a ne konstantno i zlonamerno kopanje po prošlosti, jedini pravi put kako bi građani naše dve zemlje živeli u miru i imali bolji život.

STEPINAC JE ODGOVORAN ZA ONO ŠTO SE DEŠAVALO U NDH: Predsednik Saveza jevrejskih opština o rehabilitaciji kardinala

- Posao svih odgovornih političara jeste da učine sve kako bi naše dve zemlje sarađivale na dobrobit naših građana, a da istoričarima prepustimo da se bave svojim poslom i ulogama pojedinaca u njoj - istakla je Mihajlović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belasica

    22. jul 2016 | 18:02

    Ali ja bi volio da cujem sta kazu ceda natasa i sonja.

  • Bane

    22. jul 2016 | 19:11

    Zar mi nismo rehabilitovati Dražu,oni slave Stepinca a Draža im zločinac,mi slavimo Dražu a Stepinac nam zločinac i tako u krug bez kraja

  • Kozak

    22. jul 2016 | 16:47

    Dobro i sta sad da placemo zabole nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA