3

Srbija prvi put na zasedanju UN Komisije za geoprostorne informacije

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković dobio je direktan poziv za učešće u radu Komisije na zasedanju koje će biti održano u sedištu UN-a u Njujorku, od 1. do 5. avgusta 2016. godine

Borko Drašković
Foto: Promo/Srđan Bosnić

Prvi put od osnivanja Srbija će imati svog predstavnika na zasedanju Komisije Ujedinjenih Nacija o upravljanju globalnim geoprostornim informacijama.

Jeremić osvojio devet pozitivnih glasova u UN

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković dobio je direktan poziv za učešće u radu Komisije na zasedanju koje će biti održano u sedištu UN-a u Njujorku, od 1. do 5. avgusta 2016. godine.

Zasedanju Komisije eksperata UN-a, aktivnim učešćem na glavnim sesijama i radom na preporukama eksperata u vezi sa geoprostornim informacijama, standardima, institucionalnim i pravnim aranžmanima, kao i njihovim vezama sa srodnim oblastima, daće i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.

UN: Tirk dobio 11 “ohrabrujućih” glasova

– Ovaj poziv je značajno priznanje svim poboljšanjima i rezultatima u radu Republičkog geodetskog zavoda, ali i prilika za razmenu znanja i ostvarivanje korisnih kontakata, čime će se u Srbiji stvoriti povoljniji ambijent za dalji razvoj u ovoj oblasti od velikog globalnog značaja – kaže Drašković.

Na šestoj sednici Komiteta, visoki zvaničnici nacionalnih geoprostornih institucija baviće se i temama kao što su statistika, zemljišna administracija, zaštita životne sredine, održivi razvoj i upravljanje kriznim situacijama.

Pogledajte vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Komisija, Srbija, UN, Zasedanje
Popularni komentari
 • M
  Miroslav RGZ

  Ma šta kažete, direktan poziv? Znači poziv nije išao preko centrale? :))

 • M
  Mira

  Stari julovac ponovo jashe!

 • C
  Cveta

  Vidim ja poznat mi covek

foto dana

video dana