Slavica Ðukić Dejanović: SPS bi mogao postati partner u vladi, a Dačić naš predstavnik

Upitana ko bi u vladi mogao da predstavlja SPS, Slavića Ðukić Dejanović je rekla da se o tome nije razgovaralo, ali da, ako bi socijalsiti ušli u vladu, normalno je da u njoj bude lider stranke

  • 11

Zamenica predsednika SPS Slavica Ðukić Dejanović izjavila je danas da, iako još nije ni načelno dogovoren ulazak socijalista u vladu, iz razgovora mandatara sa liderom SPS Ivicom Dačićem moglo bi se zaključiti da bi ta stranka mogla postati partner u budućoj vladi.

 

Mihajlović: Ispunili smo više od 70 odsto Vučićevog ekspozea

 

Upitana da li je SPS konačno bar načelno dogovorio ulazak u Vladu, ona je u intervju za "Danas" odgovorila:

 

- Ne. Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačića u kojima je bilo razgovora o programskim nastavcima aktivnosti i iz toga se moglo zaključiti da bismo mogli biti partner u budućoj vladi - rekla je.

 

DAČIĆ: Treba nam stabilnost za Vučićeve ciljeve, želimo sa SNS

 

Prema njenim rečima, u tom razgovoru apsolutno nije bilo ni vremenskih determinanti, ni personalnih rešenja.

 

- A mislim da sam dobro informisana - dodala je.

 

Upitana ko bi u vladi mogao da predstavlja SPS, Slavića Ðukić Dejanović je rekla da se o tome nije razgovaralo, ali da, ako bi socijalsiti ušli u vladu, normalno je da u njoj bude lider stranke.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Ona ističe da joj se ne čini da je problem što vlada nije sastavljena, jer je Vučić još u regularnom zakonskom roku odabira ljudi za svoj novi kabinet.

 

PRVI ČOVEK SPS POHVALIO MANDATAROV POTEZ: To je novi pravac kojim ide srpska politika

 

- Uostalom, verujem da mandatar nije nezadovoljan rezultatima tehničke vlade - kaže za Slavica Ðukić Dejanović, odgovarajući na pitanje da li je moguće da neko drugi, a ne mandatar Vučić sastavi Vladu Srbije.

 

- Vladu Srbije treba da sastavi onaj ko je dobio poverenje građana, a to treba da bude Aleksandar Vučić i iskreno verujem da će to tako i biti - dodala je ona.

 

SPS: Rano je da zvone telefoni za poziv u vladu

 

Povodom toga što je Dragan Marković Palma "kandidovao" Dačića za predsednika Srbije, ona je rekla da se u SPS o tome uopšte nije razgovaralo i da je za to rano, a da Markovićev potez vidi kao izraz poštovanja.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Upitana da li zvanična Moskva insistira da socijalisti budu deo buduće vlade, ona je rekla da ne veruje da neko sa strane pritiska mandatara zbog SPS-a.

 

- Zaista ne mislim da se zvanična Moskva u ovakvom globalnom trenutku bavi pozicijom SPS - istakla je ona.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sever

    27. jul 2016 | 11:00

    VUCICUU!! SVE OVE U ZATVOR ! ! ! Ili je Srbiji kraj!

  • Gile

    27. jul 2016 | 10:50

    Tako je, drugarice pufnice.

  • Sara

    27. jul 2016 | 13:26

    Slavice ! Koliko sam obavestena , vi ste neuro psihijatar !? Sta mislite dali ste potrebniji ovoj bolesnoj naciji ! I dali mislite da vas malo ima u skupstini ? Ili vam je lakse ,unosnije ,isplativije ? Nego baviti svojom profesijom ? Moje misljenje citajuci ovo zlo koje zadesi , porodice uSrbiji ! Vratite se poslu , a politikom neka se bave ,oni koji su stvarno strucni!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA