DRAŽA JE GORI OD STEPINCA, I ČETNICI I USTAŠE SU HITLEROVI POMAGAČI: Oglasio se bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović

Prema njegovim rečima, i četnici i ustaše su pomagali zločinački projekat Musolinija i Hitlera, pa je njihova uloga jednako negativna, a samim tim je i njihova rehabilitacija nedopustiva

Fenomen "ustašizacije" koji je u Hrvatskoj aktiviran nakon rehabilitacije kardinala Alojzija Stepinca ne razlikuje se mnogo od fenomena "četnizacije" koji je zavladao Srbijom, naročito nakon poništenja presude Draži Mihajloviću, tvrdi bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović za Danas.

SRAMOTA VEKA: Rehabilitovan Alojzije Stepinac

- Vidim, teške su reči pale u Srbiji na reviziju procesa kardinalu Stepincu. Čak i ako su u pravu oni koji njegovu ulogu u ratu vide kao izrazito negativnu, ona se ni približno ne može meriti s onom Draže Mihajlovića, koji je rehabilitovan u Srbiji. Nisam video da je niko u visokoj politici Srbije išta učinio da do toga ne dođe - kaže Josipović za Danas.

Vučić: Ukidanjem presude Stepincu, Hrvatska mnogo govori o sebi!

Prema njegovim rečima, i četnici i ustaše su pomagali zločinačke projekte Musolinija i Hitlera, pa je njihova uloga jednako negativna, a samim tim je i njihova rehabilitacija nedopustiva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Camel

    28. jul 2016 | 09:10

    Ziveo Marsal!

  • Običan realan

    28. jul 2016 | 10:06

    Čovek je sasvim u pravu. Četnici Draže MIhajlovića su pravili haos po Srbiji. Pokojna baka mi je pričala kada je Kalabić došao u jedno selo ispod Kosmaja da mobiliše ljude a u kome je ona živela da je govor počeo rečima: Ko neće sa nama zaklaćemo ga!. Četnički pokret u Hercegovini, Dalmaciji I Bosni imao je delimično pozitivan karakter jer je spasao Srpsko stanovništvo od istrebljenja ali su u jednom trenutu I tamo okrenuli I protiv Srba koji su bili u partizanima. Generalno pokret Draže Mihajlovića je bio uz naciste I tu je kraj svim pričama nije ga trebalo rehabilitovati I buduti senke prošlosti jer je cela presuda nerealna I pogrešna.

  • Nastradin

    28. jul 2016 | 07:58

    Živa istina, zato Srbijo začepi usta.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA