Đukić Dejanović: Do nove vlade još najmanje 10 dana

Predsednica republičkog parlamenta smatra da bi novu vladu trebalo formirati što pre i naglašava da SPS neće ucenjivati vladu nijednim resorom

  • 0

Predsednica republičkog parlamenta Slavica Ðukić Dejanović smatra da bi nova vlada, okupljena oko Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, mogla biti formirana najranije za deset dana. Ona je najavila da koalicija formirana oko SPS-a neće uslovljavati vladu nijednim resorom.

Đukić Dejanović je, gostujući na TV B92, apelovala na sve aktere da ulože napor kako bi vlada bila formirana što pre. Ona je rekla da očekuje da novi premijer bude Boris Tadić.

Potpredsednica Glavnog odbora SPS-a naglasila je da koalicija okupljena oko te partije neće ucenjivati svoje učešće u vladi pojedinim resorima. Ipak, ona je dodala da od premijera očekuje da SPS-u ponudi ona ministarstva za koja misli da su ih i do sada dobro vodili. Đukić Dejanović je rekla da je moguće da upravo ona bude na čelu Ministarstva zdravlja, ukoliko SPS dobije taj resor.

Ona je ponovila da će novi saziv republičkog parlamenta Srbije biti konstituisan u četvrtak, 31. maja, kada će i izabrani predsednik države Tomislav Nikolić pred poslanicima položiti zakletvu, čime će početi da teče njegov petogodišnji mandat.

Pregovori o formiranju nove vladajuće većine još uvek nisu završeni. Kao treći partneri DS-a i SPS-a u novoj koaliciji "označeni" su Ujedinjeni regioni Srbije i Liberalno demokratska partija.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA