Vulin: Ustaštvo je dominatno mišljenje u Hrvatskoj

Vulin je podsetio da je tokom "Oluje" koja se u Srbiji obeležava danas, a u Hrvatskoj sutra, proterano oko 250.000 Srba iz Knina, a uništeno oko 25.000 njihovih kuća

  • 50

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je fašizacija deo zvanične politike Hrvatske i da Srbija očekuje zvanični odgovor EU na pismo premijera.

SRBIJA SE SEĆA ZLOČINA U "OLUJI": Premijer i patrijarh večeras u Busijama na obeležavanju stradanja Srba 1995. godine

Vulin je podsetio da je tokom "Oluje" koja se u Srbiji obeležava danas, a u Hrvatskoj sutra, proterano oko 250.000 Srba iz Knina, a uništeno oko 25.000 njihovih kuća.

- Hrvatska se obavezala pred međunarodnom zajedniciom, kada je ušla u EU, da reši problem sa susedima. To uništavanje kuća je planski urađeno da se Srbi nikada ne vrate. I danas imate srpska sela sa povratnicima koja nemaju struju, asfalt, posao da ne govorimo - rekao je Vulin za RTS.

ČEGA SE PAMETAN STIDI... Hrvatska slavi 21. godišnjicu OLUJE i progona Srba!

Ustaštvo je, kako kaže, postalo dominantno mišljenje u Hrvatskoj i dodaje da su svi mislili da je ustaštvo marginalna politika, ali da se sada uspostavilo da je fašizacija deo zvanične politike Hrvatske.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

-Blajburg je mesto gde je streljano nekoliko hiljada ustaša pred partizanima i sadašnje rukovodstvo Hrvatske je otišlo da se pokloni tim ustašama. Nikada niko pre njih nije išao, pa ni Franjo Tuđman - naglasio je ministar.

VULIN: Hrvati dođite u Srbiju, upoznajte žrtve iz Oluje i ZAPALITE IM SVEĆU, to su vaši ZLOČINI!

On kaže da će se Oluja u Hrvatskoj sutra slaviti uz pesme Tompsona, a suština njegove umetnosti je da peva o ljudima koji je zaklao hiljade Srba, te da će se sutra u Kninu čuti "za dom spremni" i kako je "sjajna stvar što je proterano 250.000 Srba".

- To je deo zvanične državne manifestacije. Hrvatska predsednica kaže da uživa u Tompsonovim pesmama - naglasio je Vulin.

Vulin: "Oluja" je za Srbe samo zločin i pogrom, i ništa više od toga!

To što EU kaže da se neće mešati u bilaterlne odnose dve zemlje, Vulin naglašava da ustaštvo nisu bilateralni odnosi.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

- Očekujemo odgovor. Kakav odgovor dobijemo takav će biti i naš odgovor kada je u pitanju EU - rekao je Vulin i dodao da Srbija teroristima ne diže spomenike, te da Srbija traži da joj se kaže za šta je kriva.

On kaže da će se Oluja obeležiti veličanstvenim skupom u Busijama, gde će Srbija pokazati koliko joj je stalo, te da Srbija neće organizovati skupove koji izazivaju sukob i nemire.

Vulin naglašava da će se 5. avgusta u Srbiji čuti sirene i pozvao sve građane da tada zastanu, za sve one koji su proterani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole-HR

    4. avgust 2016 | 17:10

    Takvi u HR ne prolaze izborni prag dok u Srbiji deklarirani vode državu..

  • Tony

    4. avgust 2016 | 12:19

    Ma nije mala šačica zaluđenih niti izborni prag neče proči.A de je bio Vučič dok su Četnike rehabilitirali .Ima puno više četnika u Vladi Srbije nego ustašu Hrvatskoj

  • renger

    4. avgust 2016 | 12:16

    Srbi izgubili ste rat koji ste zapoceli. To je istina to vas boli. Zdravi i veseli bili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA