Izjava hrvatske predsednice bezobrazluk: OVAKO JE DAČIĆ ODGOVORIO KOLINDI NA IZJAVU O OLUJI

Izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Oluja etički čista pobeda i da je ona rasteretila Srbe tega velikosrpskih projekata, predstavlja pokazatelj da je za Hrvatsku etički čisto ubiti nekoliko hiljada Srba

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao "bezobrazluk" izjavu da je hrvatska vojno-policijska operacija "Oluja" pre 21 godinu "rasteretila Srbe".

HRVATI PRETE NA GODIŠNJICU OLUJE: Srbi, imamo "KIOVA" HELIKOPTERE, HAUBICE, oklopna vozila "PATRIA" i dve gardijske brigade!

- Izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Oluja etički čista pobeda i da je ona rasteretila Srbe tega velikosrpskih projekata, predstavlja pokazatelj da je za Hrvatsku etički čisto ubiti nekoliko hiljada Srba i proterati njih više od 220 hiljada - navodi se u pisanoj izjavi Dačića.

PATRIJARH IRINEJ: Srbi i Hrvati treba da grade mir, ljubav i toleranciju! (FOTO)

Prema njegovim rečima, pravi je bezobrazluk reći da je Oluja rasteretila Srbe.

VUČIĆ: "Oluja" više neće biti, Srbija je dovoljno jaka i više nikada neće dozvoliti takav pogrom! (FOTO) (VIDEO)

- Kako? Time što ih je lišila života, što su ostali bez kuća i stanova, njiva i šuma, bez penzija, što su proterani sa očevine i dedovine? I od koga su oslobađali te gradove i sela kad su tu apsolutnu većinu činili Srbi? - istakao je Dačić.

On je ukazao da je "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata i podseća da je po popisu stanovništva, Srba u Hrvatskoj 1931. godine bilo 18,45 odsto, a 2011. godine samo 4,36 odsto.

- Srba u Hrvatskoj je po popisu iz 1991. godine bilo 581.663, a 20 godina kasnije 2011, nakon Oluje i drugih etički čistih akcija, kako kaže hrvatska predsednica, samo 186.633. Gde je nestalo 400 hiljada Srba za 20 godina? - upitao je Dačić.

Prema njegovim rečima, umesto da iskažu osećaj krivice i saosećanja, Hrvatska se time ponosi, što pokazuju govori u Kninu i ustaški pozdravi - u Kninu u kojem su Srbi 1991. godine činili 80 odsto stanovništva.

- Konačno rešenje za srpsko pitanje - trećinu proterati, trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti, što je ideja Mileta Budaka, ustaškog ministra u nacističkoj NDH, Srbija nikad neće prihvatiti, ma koliko se Hrvatska krije iza EU i NATO - izjavio je ministar Dačić.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HRVAT

    6. avgust 2016 | 16:50

    Oluja je kruna klanja nad cetnicima....Hrvati nemaju problema sa Srbima ali imaju sa cetnicima...

  • ja

    6. avgust 2016 | 14:11

    Ko o čemu Srbi o Hrvatima. Aj otkačite više od nas.

  • juka

    5. avgust 2016 | 23:10

    E SAD CU VAM JA NAPISATI PA RAZMOTRITE.HRVAT SAM PO NACIONALNOSTI I ZIVIM U BG.OVDE SE OSJECAM KAO KOD KUCE VEC 35 GODINA.DJECA OVDE ROĐENA.ZIVEO SAM U HR,SLOVENIJI,BOSNI....SAMO BOGA MOLIM DA MI MOJA NOGA KAO NI NOGE MOJE DECE TAMO VISE NIKADA NE KROČE.TAMO JE TOLIKO FASIZMA I ODBOJNOSTI DO SRBA DA JE TO NEVJEROVATNO.DA SE MENI KO HRVATU TO ZGADILO DO TE MJERE DA NE BI AVIONOM PRELETO TE DRZAVE.PAZITE HRVAT SAM NE SRBINN!!!!SEREM IM SE U POLITIKU KAO I SLOVENCIMA.SVE MRZE STO NIJE NJIHOVO.OD TOGA SE TREBA KINESKIM ZIDOM ODBRANIT.I NIKAKVOG POSLA SA NJIMA.A UVESTI IM VIZE ZA SRBIJU DA IH IMA STO MANJE OVUDA.THE END.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA