Ana Brnabić: Odlazim iz CWP-a i NALED-a, ali ostajem u Pexim fondaciji

Na mesto direktora u CWP je, kako je rekla, dala ostavku dan pre imenovanja na funkciju, a u Naledu joj je, objasnila je, automatski prestao mandat kad je prešla u državnu službu

  • 5

Ministarka Ana Brnabić kaže da je stupanjem na funkciju ostala bez mesta u UO Naleda, kao i da je odmah dala ostavku u "Continental Wind Partners"-u.

KO JE PRVA GEJ MINISTARKA U ISTORIJI SRBIJE? Saznajte sve o ANI BRNABIĆ!

Ipak, ona je zadržala mesto u UO Pexim fondacije, jer to mesto nije plaćeno.

- Fondacija se bavi stipendiranjem studenata iz Srbije i Makedonije, kako bi završili master studije na Kembridžu, ali pod uslovom da se vrate u svoju zemlju i pomognu EU integracije i ekonomsko osnaživanje Srbije - objasnila je Brnabić u izjavi Tanjugu.

Ministarka se nada da Agencija za borbu protiv korupcije neće smatrati da tu ima sukoba interesa, posebno što to mesto nije plaćeno, a volela bi, kako kaže da ostane deo Peksima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Svake godine mi je zadovoljstvo da upoznajem te fantastične mlade ljude, da dočekujem generaciju koja se vraća iz Kembridža i da im pomažem da se ovde snađu. Ali ću uputiti zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije, da vidim da li tu ima sukoba interesa i, ako je to moguće, volela bih da tu ostanem - rekla je Brnabić.

BRNABIĆ: Ne bih ušla u Vladu da mislim da nije spremna za reforme

Na mesto direktora u CWP je, kako je rekla, dala ostavku dan pre imenovanja na funkciju, a u Naledu joj je, objasnila je, automatski prestao mandat kad je prešla u državnu službu.

- I meni i Banetu Nedimoviću je prestao mandat u Naledu, a ono što je trenutno u procesu je da ta organizacija traži dva kandidata za mesta u Upravnom odboru i dovodi dva nova člana iz civilnog društva i lokalne samouprave - dodala je.

MINISTARKA ANA BRNABIĆ: Ne tiče me se šta Palma misli o tome što sam gej! (VIDEO)

Brnabić je takođe rekla da će ispoštovati rok od 30 dana da ispuni obavezu da prijavi imovinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. avgust 2016 | 12:28

    Cije je prezime Brnabic?

  • Rj38

    17. avgust 2016 | 13:32

    Samo ti,dete,radi ono sto si ucila na TIM veliki skolama.Stipendiju si,predpostavljam,imala?Budi svoja u svoje zemlji,SRBIJI!!!!!

  • ...

    18. avgust 2016 | 09:40

    Ova zena je mnogo mracna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA