Stefanović: Vučić i Orban sutra i o migrantskoj krizi

Stefanović je u izjavi novinarima u Šidu podsetio da je u više navrata razgovarao sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o migrantskoj krizi, te da mu je mađarski kolega rekao da ta zemlja neće odustati od odluke da prima dnevno na svoju teritoriju samo 30 migranata

Migrantska kriza biće jedna od tema sutrašnjih razgovora premijera Srbije i Mađarske Aleksandra Vučića i Viktora Orbana u Beogradu, rekao je danas potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

Preminuo Zoran Šami, jedan od lidera DOS-a (FOTO)

Stefanović je u izjavi novinarima u Šidu podsetio da je u više navrata razgovarao sa mađarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o migrantskoj krizi, te da mu je mađarski kolega rekao da ta zemlja neće odustati od odluke da prima dnevno na svoju teritoriju samo 30 migranata.

MINISTAR KULTURE, VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Postali smo žrtve zabave i spektakla

Dodatni problem je, rekao je Stefanović, što ni Hrvatska više ne prima migrante, pa je njihov protok kroz zapadno-balkansku rutu znatno otežan.

- O svemu tome sutra će razgovarati delegacije Mađarske i Srbije u Beogradu - rekao je Stefanović i naglasio da migrantsku krizu ne mogu rešiti ni Srbija ni Mađarska i da one nisu ni odgovorne za stvaranje te krize.

VUČIĆ O SRBIJI I BUDUĆNOSTI: Učimo od najboljih, zajedničkim radom do napretka

On je naveo da Evropska unija, ukoliko ne bude želela da prima više migrante, to i kaže, te da onda i Srbija morati da obavesti EU da ni ona ne može migrante primati beskonačno, a da oni iz Srbije ne mogu da odu.

- To nije ekonomski realno niti Srbija to može da podnese - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARICA

    4. septembar 2016 | 21:42

    Ako je iko kada su migranti u pitanju pokazala sloidarnost i brigu prema njima onda je to svakaka nasa drzava.Srbija vise ne moze da prima azilante, nemamo sredstava i pored dobre volje.

  • Kazanova

    4. septembar 2016 | 20:56

    Dakle onda cemo i mi po tome postupati,ni mi necemo vise od 30 migranata da primamo u Srbiju.

  • Maja

    4. septembar 2016 | 19:45

    Dosta je Srbija sama resavala problem migranata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA