Dodik: Odluka naroda biće snažnija od Ustavnog suda BiH

Mnoštvo odluka Ustavnog suda BiH godinama se ne sprovodi i niko ih ne spominje, a mi odluku Ustavnog suda sprovodimo kroz referendumsko pitanje. Narod će odgovoriti na to pitanje i ne vidim u čemu je problem i zbog čega se diže tolika galama - rekao je Dodik

Predsednik Repubulike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će odluka koju narod Srpske donese na referendumu o Danu Republike imati veću pravnu snagu od odluke Ustavnog suda BiH.

Dodik: I ako bude zabranjen, referendum će biti održan

Banjalučki mediji prenose da je Dodik, komentarišući izjavu komesara za pregovore o proširenju EU Johanesa Hana da se odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati i da bi trebalo još jednom razmisliti o referendumu, naglasio da je njegov ustavni zadatak da brani interese srpskog naroda.

- Narod je najjača priča. On je jača priča od Ustavnog suda i tako će odluka koju će doneti narod na referendumu o Danu Republike imati veću pravnu snagu - rekao je Dodik za "Glas Srpske".

On je pojasnio da se referendumom u Srpskoj sprovodi odluka Ustavnog suda BiH koji je rekao da Narodna skupština treba da pronađe način na koji će realizovati odluku koju je taj sud doneo.

- Naš predlog je da to bude referendumom - rekao je Dodik.

On je istakao da neće dozvoliti obesmišljavanje Republike Srpske.

- Mnoštvo odluka Ustavnog suda BiH godinama se ne sprovodi i niko ih ne spominje, a mi odluku Ustavnog suda sprovodimo kroz referendumsko pitanje. Narod će odgovoriti na to pitanje i ne vidim u čemu je problem i zbog čega se diže tolika galama - rekao je Dodik.

Kada je reč o navodima visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da se predsednik Srpske igra vatrom ako ne namerava da odustane od referenduma, Dodik je naglasio da smatra da je Incko odavno u službi sarajevske politike.

- Da ima imalo poštenja i pravičnosti, rekao bi da se vatrom igraju oni koji su pritiscima na Ustavni sud doveli do referenduma - zaključio je Dodik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    5. septembar 2016 | 11:01

    Samo naprijed dodice cekamo vas spremni spremnije nego ikad

  • Nb

    5. septembar 2016 | 10:42

    Samo sanjaj i kada se probudiš od tog NIŠTA .. Dodik se IGRA VATROM ...

  • iskreno 2

    5. septembar 2016 | 12:42

    pazi Dodiku spremas novi egzod ,oluja 2, za srpski narod u bosni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA