VULIN: Svaki rezultat izbora u Hrvatskoj biće prihvatljiv za Srbiju

Ministar Vulin je napomenuo da se Srbija ne bavi unutrašnjom politikom ni Hrvatske niti drugih država, tako da je svaki rezultat izbora u Hrvatskoj apsolutno prihvatljiv

  • 9

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom izbora u Hrvatskoj koji se održavaju 11. septembra, da je svaki rezultat koji odražava volju građana te zemlje apsolutno prihvatljiv za Srbiju.

STARO SAJMIŠTE USKORO POSTAJE MEMORIJANI CENTAR: Počinje rekonstrukcija centralne kule

- Svaki rezultat koji odražava volju građana i obezbeđuje da se demokratske procedure sprovode i poštuju za Srbiju je prihvatljiv i mi ćemo ga naravno pozdraviti - rekao je Vulin novinarima posle sastanka Komisije o Starom sajmištu.

On je napomenuo da se Srbija ne bavi unutrašnjom politikom ni Hrvatske niti drugih država, tako da je svaki rezultat izbora u Hrvatskoj apsolutno prihvatljiv.

- Želim građanima Hrvatske uspešne i demokratske izbore - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Upitan šta bi bilo manje loše HDZ ili SDP, Vulin je odgovorio pitanjem "zašto loše, sve što izaberu građani Hrvatske je dobro".

On je izjavio i da Srbija ni na koji način neće dozvoliti da se zaboravi istina u Drugom svetskom ratu, kao i rehabilitaciju kvislinga kakav je bio Milan Nedić.

UREĐENJE STAROG SAJMIŠTA: Sledeće godine konkurs za rekonstrukciju glavne kule (FOTO)

- Ne možemo da dopustimo da se borba našeg naroda, jedna svetla tradicija izjednači na bilo koji način sa kolaboracijom, sa onim što nije u duhu našeg naroda - rekao je Vulin posle sastanka sa sa direktorom Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima Efraimom Zurofom.

Sastanku Vulina i Zurofa prisustvovao je i predsednik Komisije za utvrđivanje programskih sadržaja i davanja predloga za upravljanje Memorijalnim komplesom na Starom beogradskom sajmištu, episkop slavonski Jovan.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Razgovarali smo o radu Komisije, o tome šta je potrebno uraditi, šta je urađeno, o problemima koje moramo prevazići, a jedan od njih jeste novac i nema sumnje da ćemo se posvetiti tome da se obezbedi odgovarajći budžet, prvenstveno za međunarodni deo projekta Staro sajmište - rekao je Vulin novinarima.

On je dodao da je formirana Radna grupa koja će doneti odgovarajući zakonski predlog o Starom sajmištu, kojim će on biti prepoznat kao Memorijal za Drugi svetski rat, istakavši da za to očekuje podršku u parlamentu.

DO KRAJA GODINE: Rekonstrukcija centralne kule na Starom sajmištu

Episkop slavonski Jovan rekao je novinarima da je danas Komisija za Staro sajmište održala sednicu i da je zaključeno da je između dve posete Zurofa došlo do značajnog napretka, te da je kula Starog sajmišta počišćena.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Sada sledi konzervacija i restauracija kule kako bi mogli da počnu programi koji su predviđeni radom memorijala. To će biti istraživačko-obrazovna institucija - rekao je on.

On je podsetio da je Komisija osnovana sa dve premise - Srbija još uvek nema memorijal za Drugi svetaski rat, a Staro sajmište je mesto idealno mesto da se takav memorijal napravi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teslina naslednica

    8. septembar 2016 | 16:23

    Uslov da u Hrvatskoj neko pobedi na izborima je da sto vise mrzi Srbe, pa drage komsije za vas je najbolje da klonirate Hitlera!

  • Milorad

    8. septembar 2016 | 17:47

    hrvati su bolestan narod,20 ili bolje 30 godina kako su se okrenuli ka boljem ,pa neka im je,nek poljube te svoje politicare i druge ciji racuni imaju vise nula nego ikad u istoriji a nisu Srbi u pitanju,policiji vise nemogu psovati srpsku mater sada je na redu da psuju hrvatsku mater,napravili su strance od hrvata u Srbiji u Bosni u Makedoniji u Sloveniji ,i takvi se zovu hrvati,to je olos bezvredan i bez karaktera,sada ek uzivaju u tome sto su izabrali.

  • OBILIC

    9. septembar 2016 | 09:18

    Sta sad kao mudruju kao da idu na pisanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA