LJAJIĆ: Plašim se da će hrvatska vlada sastavljena od HDZ-a i Mosta biti NESTABILNA!

- U koaliciji jedne velike stranke koja ima pet puta više glasača nego Most, teško je očekivati da ćemo imati stabilnu vladu - ocenio je potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić

  • 10

Apsolutni interes Srbije je da ima dobre odnose sa svim susedima, uključujući i Hrvatsku, ali je teško očekivati da će u Zagrebu posle izbora biti formirana stabilna vlada, ocenio je danas potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

SRBIJA - ZORAN MILANOVIĆ I EKIPA 1:0! Oni su NAS NAJSTRAŠNIJE PLJUVALI tokom kampanje, i to ih je SKUPO KOŠTALO (FOTO)

- Teško da odnosi između dve zemlje mogu da budu gori nego što su bili, ne našom krivicom. Trudili smo se, ako ništa drugo, da ne dolivamo ulje na vatru i na teške, vrlo često ružne izjave koje su stizale iz Zagreba - rekao je Ljajić za RTS, odgovarajući na pitanje da li se Beograd nada boljim odnosima sa Hrvatskom posle izbora u toj državi.

Ljajić kaže da ćemo sada, kada su izbori u Hrvatskoj završeni, videti da li je ta pojačana retorika u Hrvatskoj bila proizvod izborne kampanje ili je ona mnogo dublji problem u odnosima Beograda i Zagreba.

Kako je naveo, HDZ je "uspeo da proda staru robu u novom pakovanju", a lider SDP Zoran Milanović je "u potrazu za novim biračima izgubio one strane levičarske birače".

- Plašim se da ćemo imati nestabilnu vladu sastavljenu od HDZ-a i Mosta, jedne antisisistemske stranke, 20 odsto glasača u Hrvatskoj protestno glasa za Most i Živi zid. U koaliciji jedne velike stranke koja ima pet puta više glasača nego Most, teško je očekivati da ćemo imati stabilnu vladu - smatra Ljajić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Navodeći da je aposlutni interes Srbije da ima dobre odnose sa svim susedima, uključujući i Hrvatsku, on je izjavio da Srbija sa Hrvatskom ima preko 700 miliona evra robne razmene i da je želja da se ona poveća, kao i da se privuku nove investicije.

Ljajić je dodao da je regionalna stabilnost preduslov za privlačenje novih investicija i u Zagrebu i u Beogradu.

- Ne mogu da razumem da to u Hrvatskoj nisu shvatili - rekao je Ljajić, navodeći da sve zemlje regiona zavise od ukupne stabilnosti na ovom prostoru da bi moglo da dođe do privlačenja investicije i znatnog uvećanja trgovinske razmene.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RUSIJA

    13. septembar 2016 | 12:16

    Druze Ljajiću, njihov problem o formiranju nove Hrvatske vlade, kaku god vladu da naprave, oni ne zela sa nama saradjivati, nema ulizivanja.

  • Gardista

    13. septembar 2016 | 11:30

    Kakve to veze gospodine Ljajiću ima sa Srbijom?

  • Cro-cop

    13. septembar 2016 | 12:22

    Haha mi poceli !! Sve je krenilo izjava vucica u bosni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA