PREMIJER SRBIJE: Carinska unija na Balkanu je dobra ideja za sve zemlje na tom prostoru!

- Znam da to mnogima ne odgovara, posebno zbog suficita u trgovini koji ima Srbija, ali oni ne razumeju da bi tako i njima bilo bolje - rekao je Vuči

  • 2

Bio sam ozbiljan kad sam pomenuo carinsku uniju na Balkanu, jer mislim da je to dobra ideja za sve zemlje na tom prostoru, izjavio je danas premijer Aleksanadar Vučić nakon razgovora s francuskim kolegom Manuelom Valsom.

SRBIJA NEMA PROBLEM SA JAVNIM DUGOM I DEFICITOM: Vučić se sastao sa Manuelom Valsom!

- Znam da je ta ideja izazvala mnogo interesovanja i pažnje, ali bio sam ozbiljan kad sam to predložio i to nije prvi put da sam o tome govorio. Znam da to mnogima ne odgovara, posebno zbog suficita u trgovini koji ima Srbija, ali oni ne razumeju da bi tako i njima bilo bolje - rekao je Vučić.

VUČIĆ: Francuske kompanije će sve više ulagati u Srbiju!

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da Srbija ima bolje odnose s nekim zemljama Unije, nego s pojedinim susedima, Vučić je rekao da ne želi da se žali ni na koga, ali je primetio i "da smo uradili dobro kad nismo odgovorili na neke uvrede iz okruženja".

SASTANAK VUČIĆA I LARŠERA U PARIZU: Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu! (FOTO)

- Izrazio sam, međutim, zabrinutnost zbog učestalih nesporazuma i tenzija, ali sam uveren da možemo da ih prevaziđemo na miran i pristojan način - poručio je premijer i ponovio da je Srbija izabrala put mira, stabilnosti i ekonomskom prosperiteta.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE SA JAVNOSCU Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE SA JAVNOSCU

Kad je reč o odnosima s Albancima na Kosovu i Metohiji, ocenio je da se i tu stvari kreću napred, dodao da je napretka bilo i tokom jučerašnjih razgovora u okviru briselskog dijaloga, istakavši da delegacija Beograda ni tim najnovijim rešenjima nije izgubila ništa od prava Srba koja su ranije postignuta.

Region je, primetio je, tema svuda, a u Francuskoj svakako, jer, ponovio je, Francuska dobro zna šta Srbija znači na Balkanu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA