Nikolić: Srbija godinama ulaže napore za stabilnost regiona

Nikolić takođe je istakao da je Srbija čvrsto rešena da što pre postane punopravni član Evropske unije i izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti otvorena nova poglavlja

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas na sastanku sa delegacijom Parlamentarnog odbora Srbije i EU za praćenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da je Srbija godinama ulagala velike napore da se uspostavi trajna stabilnost regiona ali da je situacija u njemu uprkos tome poslednjih meseci veoma turbulentna.

NIKOLIĆ: Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi!

"Sada je nastao problem koji se može rešiti samo ako se svi pridržavamo evropskih standarda i izvornih načela EU, a to je želja za društvom u kome vlada mir. Srbija ne želi nikakve konflikte, i ako se svi u regionu potrudimo da budemo dovoljno razumni, konflikata među narodima nikad više neće ni biti“, rekao je predsednik Republike.

Nikolić takođe je istakao da je Srbija čvrsto rešena da što pre postane punopravni član Evropske unije i izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti otvorena nova poglavlja.

Predsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija - Srbija, Edvard Kukan, rekao je da Evropska unija, isto kao i Srbija, ima veliki interes da se u regionu osigura trajna stabilnost.

On je dodao da Srbija pokazuje političku zrelost doprinoseći tom cilju i istakao nadu da će svi problemi biti prevaziđeni, kako bi region mogao dalje da gradi zajedničku evropsku budućnost.

Govoreći o evropskom putu naše zemlje, Kukan je ocenio da je Srbija ostvarila veliki napredak jer se ponaša kao pouzdan partner i vodi odgovornu politiku. On je rekao da Srbija ima odličan tim u pregovorima sa Evropskom unijom i da je uveren da će nova poglavlja vrlo brzo biti otvorena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tenzije

    22. septembar 2016 | 15:35

    Cuti ne kazi,nagovarate Dodika da pravi referendum,opipavate zivce narodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA