KOSOVSKI ALBANCI SE HVALE: Napravili smo našu vojsku!

Tači kaže da su Bezbednosne snage Kosova njihova buduća vojska, koja će moći da interveniše i na Kosovu i u regionu

Bezbednosne snage Kosova (BSK) predstavljaju buduću vojsku Kosova i da su najbolji pokazatelj karaktera kosovskog društva s obzirom na zastupljenost pripadnika svih zajednica i unapređeni rodni sastav, rekao je Hašim Tači.

AMERIKA PODRŽALA ALBANCE: Hašim Tači dobio ZELENO SVETLO da formira vojsku Kosova!

Kosovski predsednik je to izjavio na otvaranju Centra za traganje i spasavanje BSK-a, u selu Pomazatin u Kosovu Polju, objavljeno je na sajtu kosovskog predsedništva.

Tači je tom prilikom istakao da BSK sve više jačaju u pravcu održavanja operativnih kapaciteta.

- Saradnja sa našim strateškim partnerima Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sa gardom Ajove, sa NATO-om i KFOR-om, svakoga dana se odražava na povećanje, jačanje i modernizaciju BSK-a - rekao je Tači.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Hitne intervencije BSK-a, bilo da su na Kosovu ili u regionu, prema njegovim rečima, najbolje pokazuju koliko su spremni njihovi pripadnici, kako u operativnom pogledu, tako i u psihološkom i moralnom.

TAČI VERUJE NATO MAPAMA: Kosovo neće izgubiti ni metar teritorije

- BSK je slika vrednosti našeg društva. BSK je buduća vojska Kosova - zaključio je Tači, zahvalivši vladama zemalja koje su doprinele povećanju profesionalizma i logističkih kapaciteta Centra za potragu i spasavanje pri BSK-u.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    28. septembar 2016 | 17:17

    Samo planiraj isti scenario i kao sto si ti pucao na regrute koji sluze vojni rok da to isto mogu i nezadovoljni i sikanirani Srbi.Rodice se jos Obilica u ovoj svetoj zemlji,nece sve vekovim biti isto.Posrnuce idejni strateg vase nezavisnosti tako da sve sto je oteto mora biti vraceno zemlji cija je to teritorija.Dovoljno su manastiri kao dokaz ko je vladao tim podrucjem.Zato nemate puno razloga za slavlje i optimizam.

  • dr johantos

    28. septembar 2016 | 19:16

    Vidimo se uskoro vojsko šiptarska američka platićete vi za to što ste srbe klali I vadili im organe .

  • Stepa

    28. septembar 2016 | 17:28

    Sve ubica do ubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA