VUČIĆ O SLUČAJU SAVAMALA: Nije reč o rušenju tri barake, već o rušenju mene

Mi ćemo da gradimo, oni neka ruše, samo neka kažu šta je pravi razlog demonstracija - prokomentarisao je premijer proteste inicijative (Ne)davimo Beograd

  • 81

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od početka protesta inicijative Ne (da)vimo Beograd jasno da oni ne protestuju zbog rušenja tri barake, već zbog rušenja njega, ali da mu nije jasno što to od početka nisu tako rekli.

ČEKA SE MMF: Za mesec dana znaćemo koliko rastu plate i penzije

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše prisustvo ličnosti iz nevladinih organizacija i civilnog sektora, poput Sonje Biserko, Saše Gajina i Borke Pacvićević, na protestu Inicijative, juče u Beogradu.

- Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj, neka oni ruše, mi ćemo da gradimo - rekao je premijer i ponovio da su protesti, pa i ovaj, demokratski i legitimni, samo je trebalo da od početka kažu šta je pravi razlog demonstracija.

VUČIĆ STRAHUJE ZA MIR: Između nas je više mržnje nego pre 21 godinu

Ironično je primetio da je fasciniran njihovom snagom i "predložio" da oni koji finansiraju aktivnosti Inicijative ulože tri ili šet puta toliko u neke projekte, od kojih ćemo, rekao je, bolje da živimo.

- Kad mi nađete mesnu zajednicu u kojoj neću moći da skupim više ljudi nego oni što skupe sa svih strana, odmah me smenite - zaključio je Vučić.

Premijer je u Ćupriji ponovio da samo odgovorna i ozbiljna politika u regionu donosi boljitak za sve građane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odgovarajući na pitanje koliko će referendum u Mađarskoj, izbori u Crnoj Gori, kao i situacija u BiH, uticati na odnose u regionu, Vučić je rekao da je za Srbiju najvažnije da sve protekne u miru i da se sačuva stabilnost.

Ljajić: Regionu potrebna stabilnost, ali samo Vučić ima svest o tome

Kad je reč o referendumu u Mađarskoj, Vučić je pomenuo da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u nedelju uveče, posle glasanja, otići u Mađarsku i sastati sa ministrom Petrom Sijartom.

- Uskoro ću se i ja videti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Imamo dobre odnose sa Mađarskom i to se neće kvariti - rekao je Vučić.

Vučić: Ne podržavamo referendum u RS, to je naš jasan stav!

Isto tako, dodao je da je za nas važno da izbori u Crnoj Gori proteknu u miru i da se sačuva stabilnost, kao i u BiH.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    30. septembar 2016 | 17:17

    Ali je to jalov pokušaj opozicije.

  • Goran44

    30. septembar 2016 | 13:53

    Iza ovih protesta se krije opozicija koja na taj nacin zeli da prikupi poneki jeftin politicki poen.

  • sale

    30. septembar 2016 | 18:35

    Mislim da su ovi protesti debelo placeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA