TAHIRI TVRDI: Srbija pokušava da okupira imovinu Telekoma Kosova

Kosovska delegacija tvrdi da je srpska strana tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova, kojim je imala nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova, tvrdi Edita Tahiri

  • 56

Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da je tokom razgovora u Briselu prištinska delegacija "kategorički odbijala zahteve srpske strane koji su izlazili van okvira sporazuma o telekomunikacijama", ali navodi da je postignut "mali napredak u nekim aspektima".

 

Bez dogovora Beograda i Prištine o telekomunikacijama

 

- Kao što je ranije rečeno, srpska strana je tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova i imala je nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova. Delegacija Kosova je odgovorila srpskoj strani da su ove crvene linije postavljene sporazumom telekomunikacijama i da ne dopuštaju odstupanja od sporazuma - rekla je Tahiri posle razgovora u Briselu, prenosi sajt kos sev.info.

 

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ističe da Beograd nije pristao na stvaranje "telekomunikacionih enklava" za Srbe.

 

BORBA ZA INTERNET NA KOSOVU: Nastavak dijaloga u Briselu

 

Ðurić je u izjavi novinarima u petak u Briselu rekao da delegacija Beograda nije prihvatila uspostavljanje presedana da naša imovina bude predstavljena kao svojina Pošte i Telekoma Kosova.

 

Foto: Tanjug/Boki, wikimedia.org/Sh1956vlpo

Foto: Tanjug/Boki, wikimedia.org/Sh1956vlpo

 

- Nismo pristali na stvaranje telekomunikacionih enklava za Srbe - rekao je Ðurić na kraju petog dana ovonedeljne runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    1. oktobar 2016 | 10:50

    Pa vi ste okupirali Kosovo...pseta!!!

  • ☆☆☆

    1. oktobar 2016 | 18:22

    Sva imovina na Kosovu je srpska imovina.Ko je to gradio,stvarao,osnivao? KO BRE????

  • Mihajlo

    1. oktobar 2016 | 11:34

    Njihova imovina . Ha ha ha vaše je samo u Albaniji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA