Jovanović: DSS na predsedničke izbore jedino sa Dverima

Jovanović je juče ponovo izabran za potpredsednika stranke, a ponovio je i da će se kandidovati za predsednika DSS, navodeći da bi bilo dobro da se izbori u stranci organizuju što pre, ali da su za to potrebne pripreme

  • 2

DSS ne vidi mogućnost saradnje sa celokupnom opozicijom, a o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije razgovaraće sa patriotskim strankama, pre svega pokretom Dveri, izjavio je danas potpredsednik DSS-a Miloš Jovanović.

PLJUŠTE OSTAVKE U DSS-u: Jakšić i Ristić napustili stranku!

On je na konferenciji za novinare rekao da u slučaju izostanka dogovora, DSS može da izađe sa svojim kanididatom za šefa države.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti saradnje DSS sa još nekim strankama opozicije, i eventualne saradnje sa DS, Jovanović je rekao da DSS ima "ozbiljnu kičmu" u ideološkom smislu, da ne može da zaboravi da je proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine započet u vreme DS, te da je nekadašnji premijer Vojislav Koštunica 2008. vratio mandat zbog neslaganja u vezi sa kosovskom politikom.

Preminuo Zoran Šami, jedan od lidera DOS-a (FOTO)

- Ne vidim šta DSS može da traži u nekoj saradnji sa DS - kaže Jovanović.

Jovanović, koji je juče ponovo izabran za potpredsednika stranke, ponovio je da će se kandidovati za predsednika DSS, navodeći da bi bilo dobro da se izbori u stranci organizuju što pre, ali da su za to potrebne pripreme.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Upitan da li će Sanda Rašković Ivić, koja je u julu podnela ostavku na mesto predsednice DSS zbog neslaganja sa koalicijom sa SNS na Vračaru i Voždovcu, otići iz te stranke, Jovanović kaže da je to pitanje za nju, ali da se nada da to neće učiniti bez obira na pat poziciju u kojoj se, kaže, našla.

PODNELA OSTAVKU: Sanda Rašković Ivić nije više predsednica DSS

Govoreći o jučerašnjem Glavnom odboru DSS, Jovanović je naveo da su potvrđene odluke o lokalnim koalicijama na Vračaru i Voždovcu, te da je donet programski dokument kojim se reafirmišu stavovi DSS, odnosno protivljenje evropskom putu Srbije, Briselskom sporazumu, te prodaji Telekoma, EPS i Aerodroma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA