NOVE OSTAVKE U SPS-U: Borovčanin i Petrović istupili iz Glavnog odbora stranke

Članovi Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ivana Petrović i Nenad Borovčanin podneli ostavke na te funkcije, saopšteno je iz SPS-a

  • 5

Glavni odbor Socijalističke partije Srbije danas su napustila dva člana, zamenik predsednika opštine Stari grad Nenad Borovčanin i funkcionerka Ivana Petrović.

Dijana Vukomanović napustila SPS!

Borovčanin je istupio iz Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, ali je ostao član te stranke. Kako je objasnio Tanjugu, to je učinio u okviru "ukora pred svoje iščlanjenje koje je uputio partiji", jer je prethodno saznao iz medija da je "neka statutarna komisija donela odluku o ukoru pred isključenje iz stranke", a da ga prethodno nije obavestila o čemu se radi.

Borovčanin kaže da ga niko iz stranke nije zvao, te je iz medija saznao da se stranka oglasila po njegovom pitanju. Takav je način komuniciranja i sam prihvatio jer, primećuje, verovatno je to pravi način.

Milićević: Nema krize u SPS

Dodao je, međutim, da su njegova uverenja i lična ubeđenja iskrena, levičarska i da se on, kao borac po prirodi, jednostavno neće povući.

- A da li ću i dalje ostati član SPS, to bez moje lažne skromnosti, zavisi od vrha stranke, da li će prihvatiti moje sugestije kada je partija u pitanju, ili će krenuti nekim novim putem, putem meni bar nepoznate levice - rekao je Borovčanin.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kaže i da ostaje na mestu zamenika predsednika opštine Stari grad, tu se neće ništa promeniti, jer je, navodi, bio nosilac liste, te samim tim, nema potrebe za bilo kakvim promenama.

DAČIĆ PORUČIO NEZADOVOLJNIMA: Kome smetaju dugovi, izvol'te, neka ide iz stranke!

Funkcionerka SPS-a Ivana Petrović podnela je danas ostavku na mesto člana Glavnog odbora SPS, ali nije napustila stranku. Kako se navodi u saopštenju SPS-a, ostavka u Glavnom odboru podrazumeva izlazak iz članstva Glavnog odbora, ali ne i napuštanje partije.

Mediji su ovih dana preneli da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje Ivanu Petrović i članicu Predsedništva SPS Dijanu Vukomanović zbog tuče, a funkcionere Nenada Borovčanina i Novicu Tončeva zbog kritika na račun stranke.

Ranije danas, Dijana Vukomanović je saopštila da je napustila stranku i poslaničku grupu u parlamentu, dok je Borovčanin istupio iz Glavnog odbora, ali je ostao član stranke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA