≫ 

Vučić o sporazumu o telekomunikacijama: Videćemo da li je sve "zakucano"

Razgovaraćemo sa svima, pokušaćemo da vidimo možemo li nešto da popravimo ili je to sve, kako se to kaže laički, zakucano - rekao je Vučić

  • 92

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija nastaviti razgovore o sporazumu o telekomunikacijama sa Prištinom i pokušati da popravi situaciju.

Nova poglavlja otvaramo tek nakon dogovora o telekomunikacijama?

- Imaćemo još mnogo kontakata i razgovaraćemo sa svima i pokušaćemo da vidimo možemo li nešto da popravimo ili je to sve, kako se to kaže laički, zakucano - rekao je Vučić novinarima u Senti.

Upitan šta će se dogoditi "ako sve ostane zakucano", Vučić je rekao da će odluka tek biti doneta.

- Kada stavljate na dva tasa imate mnogo stvari u jednoj i mnogo u drugoj ruci. Ima još onih stvari koje još nismo stavili na jedan od ta dva tasa, kada budemo uspeli sve te argumente da stavimo onda ćemo reći na koju stranu preteže - naveo je Vučić.

Bez dogovora Beograda i Prištine o telekomunikacijama

Upitan kada možemo očekivati odluku o sporazumu o telekomunikacijama, Vučić je rekao da će ona biti saopštena kad bude doneta.

Dodaje da tri godine moli da osnovna tema razgovora u Briselu bude imovina.

- Da su razgovori o imovini počeli pre tri godine, da je bilo volje i na prištinskoj i na strani EU ne bismo imali sve ove probleme, jer suštinski problem oko kojeg razgovaramo sve vreme jeste problem imovine. Ono što je ključno to je 'Trepča' i to je zakon koji prištinska skupština želi da usvoji, koji ne znam kako misle da sprovedu u delo, i kako misle da posle toga imaju dobru saradnju sa članovima svoje vlade koji su Srbi, i kako misle da imaju saradnju sa centralnim vlastima u Beogradu - napominje Vučić.

Ðurić: Nećemo dozvoliti da nam otmu Trepču, branićemo je na sve načine

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kaže da mora da se da odgovor za dogovore o telekomunikacijama.

- Mi imamo sporazum o telekomunikacijama koji je potpisan u avgustu prošle godine u Briselu, međutim, ovo je plan primene ili tkz. akcioni plan oko kojeg nema dogovora, nema dogovora oko dve tačke – tačke 9 i tačke 11 - kaže Vučić.

Oglasili se čelnici Beograda o RUŠENJU U SAVAMALI

Vučić je povodom objavljivanja imena tužilaca koji se bave slučajem rušenja u Savamali rekao da javni funkcioneri moraju da budu imuni na sve pritiske, da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će o njima da se piše u novinama.

Printskrin: Insajder Video, Milena Đorđević Printskrin: Insajder Video, Milena Đorđević

Premijer je, odgovarajući na pitanje kako komentariše objavljivanje imena tužilaca u slučaju Savamala u dnevnom listu Danas, rekao da ne čita taj list niti da zna šta su objavili, ali da je to pokazatelj dvostrukih aršina.

- Mnogi to rade svakog bogovetnog dana, jer postoje dupli standardi. Da sam ja izgovorio ime nekog sudije ili tužioca bio bih na stubu strama. Govorilo bi se o neprimerenom mešanju i pretnjama, a novine i različite institucije i mnogi političari mogu da vrše najbanalniji, najprizemniji i najbahatiji pritisak na određene nezvisne i samostalne državne organe i još će da kažu kako je to mnogo lepo i pametno - rekao je Vučić.

Stefanović: OEBS se grubo meša u unutrašnje stvari Srbije

Premijer je dodao da smatra da građani Srbije dobro primećuju dvostruke standarde i istakao da će njima prepustiti da donose odluke i zaključke.

“- Za mene je važno da mi radimo, da obavljamo dobro posao, da su odlični rezultati koji ostaju upisani u sveskama, a za taj umetnički utisak ili dojam nisam zainteresovan, jer, šta god da uradite, nikada neće biti dovoljno dobro - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    7. oktobar 2016 | 00:51

    I ova podvala neće proći albancima,eu,amerima,nećemo se odreći imovine,rusije i svega što nas uslovljavaju...ako nas ne žele u eu zbog toga što ekonomski napredujemo,što politika premijera predstavlja garant mira na balkanu onda neka kažu.

  • maja

    6. oktobar 2016 | 17:54

    Najbolje da prvo pokušamo na lep način da nešto uradimo, ako ne uspemo, onda ćemo videti šta ćemo dalje raditi.

  • Tijana

    6. oktobar 2016 | 21:26

    Mesanje u rad nadleznih institucija je nedopustivo i Vucic je potpuno u pravu.Nezavisni organi moraju da rade bez pritisaka javnosti i svako mesanje na bilo koji nacin otezava rad nadleznima. To je isto kao kad svako daje dijagnoze nekome koga nesto boli a samo lekar ima nadleznost i odgovornost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA