STATUS ISE MUSTAFE PODIGAO PRAŠINU: "Posle 17 godina od oslobođenja Kosova, Trepča je ujedinitelj svih nas"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je saopštio je da će povodom novoizglasanog zakona o Trepči predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu SB UN o kršenju rezolucije 1244

  • 67

Nakon što je skupština Kosova donela zakon o Trepči, na svom Fejsbuk profilu oglasio se i takozvani premijer Kosova Isa Mustafa. On je istakao da je ovo važan dan za budućnost Kosova, ali da će za dalji razvoj Trepče biti potrebna saradnja i jedinstvo svih.

ALBANCI SLAVE OTIMAČINU TREPČE: Đurić poručuje da je ovo potez koji će dovršiti etničko čišćenje Srba na KiM

DRECUN PORUČIO: Moramo da sačuvamo Trepču, ona je simbol opstanka Srba na Kosovu

"Juče smo doneli važnu odluku, dan kada smo odredili svoju budućnost. Prihvatili smo jedan od najboljih zakona u Skupštini Kosova, zakon o Trepči. Trepča je ujedinitelj svih nas, onih koji su prihvatili zakon, ali i onih koji su zakon odbili. Veliki doprinos ovoj inicijativi su dali poslanici Alijanse za budućnost Kosova. Tu su bili i iz Srpske liste koji su iskoristili svoje pravo da iznesu svoje mišljenje o ovom zakonu. Čestitam parlamentu koji je 17 godina nakon oslobođenja Kosova, zajedno sa vladom pronašao pravo rešenje za budućnost rudnika Trepča. Još nismo završili sav posao izgradnje Trepče, tako da je potrebna saradnja i jedinstvo oko tema koje su od interesa za sve", stoji u statusu Ise Mustafe.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Kosovski parlament usvojio zakon o Trepči posle maratonske sednice

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je saopštio je da će predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu SB UN o kršenju rezolucije 1244.

Podsećanja, Skupština Kosova usvojila je zakon o Trepči u drugom čitanju sa 79 glasova za i 15 uzdržanih.

Uzdržani su bili poslanici Samoopredeljenja, dok poslanici Srpske nisu, kao i tokom prvog čitanja, bili u sali kada se glasalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bran

    8. oktobar 2016 | 15:01

    Da smo kojim slucajem mi Grci ili neki drugi ponosni i hrabri narod ne bi mi danas rostiljali po vikendicama i spremali zimnicu,obilazili soping molove nego bi se mobilisali a premijer i ministri bi se razmileli po zemljama koje bi nas vojno podrzale i za 48 do 72 sata bi uspostavili ponovo karaule na granicama ka Albaniji,Makedoniji i Crnoj Gori a u Pristini bi postavili stab sa srpskim institucijama!Tako,lako!Kako otislo tako se i vratilo a garantujem da ne bi doslo do bombardovanja od strane nato fasista jer bi sistemi Buk-ova bili rasporedjeni od Subotice do Medvedje a brat Putin bi zagrevao motore bombardera tako da bi na zapadu nastao tajac!Dosta je bilo izivljavanja nad Srbijom!Negde moramo podvuci crtu ako imamo kičmu!Prvi rat je poceo zbog zelje da se pokore Srbi u Bosni,drugi se lomio ovde jer je Hitler morao da posalje diviziju koja je trebala da ugusi Uzicku republiku umesto da ode na istok i pomogne da se savlada Staljingrad i prevagne u toj visegodisnjoj opsadi gde bi poklekao SSSR a treci!?

  • PUšKIN

    8. oktobar 2016 | 14:54

    Kako smo maivno pa sav ovaj virkus oko otimacine srpske terotorije se i radi da bi to bogatstvo krcmili kriminalci koji su bombardivali srbiju kroz raznorazne investicije od dolar dva i privatizacije od solane pa na dalje

  • Sashki

    8. oktobar 2016 | 17:05

    17 godina od oslobođenja kosova!!?? Kosovo nikada nije bilo okupirano niti je ikada bilo samostalna država tako da je mogla biti okupirana. Kosovo dakle nije oslobodjeno već je na silu oteto !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA