≫ 

Skupština o REM: Poslanici o "moleraju" i rijalitima

Prepucavanje u Skupštini - "okršaj" Šešelja i Đukanovića

  • 0

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izboru članova Saveta REM-a, a osim o članovima poslanici su polemisali i o "moleraju".

Sinoć prekinuta sednica zbog lažne uzbune

U Savetu Evrope se izvinili našim poslanicima

Opozicija je tokom rasprave navela da REM ne reaguje na cenzuru u medijima i loš kvalitet programa navodeći kao primer brojne rijaliti programe.

Poslanica SRS Aleksandra Belačić izrazila je sumnju da će kandidati svoj posao obavljati nezavisno i objektivno ukazujući na propuste REM-a poput neprimerenih programa i nejednako zastupljenosti političkih stranaka u medijima, na šta su se radikali žalili.

Radikali su nezadovoljni radom RTS-a jer, kako je istakla, ne prenose njihove konferencije za novinare ni saopštenja za javnost.

Prema njenim rečima, radikali već imaju saznanja prema kojima će za članove REM-a biti izabrani Goran Peković i Ðorđe Vazarević.

Poslanik SNS Vladimir Ðukanović smatra da lider radikala treba da gostuje na javnom servisu, jer, kako kaže, sve stranke bi trebalo da budu zastupljenena RTS-u.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Govoreći o rijaliti programima, Ðukanović je rekao da je licemerno da se kritikuju, a istovremeno političari odlaze tamo da se promovišu.

Lider radikala Vojislav Šešelj uzvratio je Ðukanoviću rekavši: "za nas je najgori rijaliti onaj koji se emituje pre podne kod Ðuke molera", uz ocenu da je tu čuo razna podmetanja i obezvređivanja ljudi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ðukanović mu je odgovorio da prihvata da je moler, ali da on nije licemeran kao oni koji se druže sa Zmajem od Šipova.

Polemika je nastavljena tako što je Šešelj rekao da je moleraj pomenuo zato što je "Ðuka krečio Lutriju", te da nije želeo da uvredi molere jer oni pošteno rade svoj posao, dok je Ðukanović dodao da je sam sebi smislio nadimak "Ðuka moler" da bi zaštitio neke ljude, a da jedva čeka da ga Tužilaštvo pozove.

- Ako pokrenu taj slučaj svašta bih mogao da kažem - rekao je Ðukanović.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA