VUČIĆ NAJAVIO U NIŠU: Nova zgrada Kliničkog centra do 31. marta (FOTO)

To će, kako je naveo Vučić, biti velelepna građevina sa najsavremenijom opremom koja postoji u svetu, a Niš će imati najbolji zdravstveni centar u zemlji

  • 47

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Niš sada ima najbolju kardiovaskularnu hirurgiju ne samo u Srbiji već i u tom delu Evrope i najavio otvaranje nove zgrade Kliničkog centra za 31. mart naredne godine.

NAJVEĆI UBICA U SRBIJI: Ova bolest ubija Srbe, a malo je potrebno da je pobedimo (VIDEO)

To će, kako je rekao, biti velelepna građevina sa najsavremenijom opremom koja postoji u svetu, a Niš će imati najbolji zdravstveni centar u zemlji.

- Ovde u Nišu, Klinički centar ima sve što ima i klinika Mejo, u Americi i to je za Nišlije, ceo jug Srbije velika i važna stvar - rekao je Vučić novinarima posle obilaska KC i dodao da preostaje da se to isto uradi i u Beogradu.

Vučić se, dodao je, takođe nada da će biti rešeni problemi sa tenderima i "ugrađivanjem svih mogućih koji posle namerno poništavaju te tendere i ostalim čudima".

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Premijer je rekao da je Odeljenje za kardiovaskularnu hirurgiju u Nišu najsavremenija klinika u celoj Srbiji.

Vučić u Nišu sa načelnicima okruga i gradonačelnicima: "Više ćemo ulagati u jug Srbije" (FOTO)

- Ovo je neverovatno, najbolje operacione sale kakve imaju samo u klinici Mejo u Klivlendu u Americi - ukazao je Vučić, navodeći i da je oprema na tom nivou.

On je rekao i da su tu sada tri operacione sale na najvišem svetskom nivou, da nema lista čekanja za operacije, istakavši da je u niškoj klinici obavljeno tri puta više operacija nego na VMA u Beogradu.

Vučić je na kratko razgovarao sa pacijentima, Srbima i Albancima, koji su, kako je preneo izveštačima koji ga prate tokom višednevnog zasedanja vlade u Nišu, zadovoljni.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prema rečima premijera, dato je 35 miliona evra za izgradnju nove zgrade KC, da je tokom posete saznao da će 15 miliona biti potrebno samo za opremu, što će Vlada Srbije obezbediti.

Premijer je rekao da je zadovoljan kako je novac iskorišćen u KC, gde su puštena u rad dva nova linearna akceleratora za zračenje, za koje je vlada izdvojila oko 360 miliona dinara i ukazao da je to veoma važno jer postoje mesta u Srbiji u kojima sredstva nisu adekvatno uložena.

Vučić nije želeo da odgovori da li će biti promena na čelu KC Niš. Premijer je zatim obišao i novu zgradu Kliničkog centra u izgradnji, u kojoj se nalazi Centar za radioterapije i novi akceleratori za zračenje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Vučić je u KC obišao i centar za radiologiju, kardiohirurgiju i nuklearnu medicinu. Premijer je KC obišao sa ministarom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, u pratnji direktorka tog centra, Radovanovića.

Odeljenje kardiohirurgije je otvoreno pre dve godine, kako bi najdelikatnije operacije mogle da se obave i na jugu zemlje, a za to vreme je obavljeno skoro 300 operacija na srcu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    14. oktobar 2016 | 20:47

    Lepo je to što nešto novo i moderno vidimo i u drugim gradovima naše zemlje, a ne samo u Beogradu, dobro je to što Vlada Srbije ulaže podjednako u sve krajeve i okruge naše zemlje.

  • Kaća

    14. oktobar 2016 | 20:24

    Klinički centar je neophodan i dobro je da se radi na tome.

  • Petar

    14. oktobar 2016 | 20:06

    Ovakve vesti daju novu nadu mnogim obolelim u celom regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA