Treba nam još bolja saradnja sa ruskim službama: Stefanović sa Patruševim (FOTO)

Srpski ministar policije razgovarao sa šefom svih ruskih tajnih službi

  • 60

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da treba ostvariti još bolju saradnju sa ruskim bezbednosnim službama, te da će danas sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom razgovarati o odnosu Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti i mogućnostima unapređenja saradnje u toj, kako kaže, važnoj oblasti.

Šta je šef ruskih obaveštajaca predložio MUP-u Srbije?

ŠPIJUNSKA AGRESIJA NA SRBIJU: Na udaru smo dve NAJVEĆE strane službe

Na početku sastanka sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije, Stefanović je rekao da Srbija želi da upozna kolege iz Rusije sa bezbednosnom situacijom u Srbiji, o sutuaciji u borbi protiv terorizma i ekstremizma, kao i izazovima koji se odnose na migracije i borbu protiv organizovanog kriminala.

- Ovo su oblasti u kojima postoji apsolutno jedinstvo u službama bezbednosti Srbije i sva naša ministarstva i službe bezbednosti i različite druge institucije rade kao jedan da bi sprečili da Srbija i njeni građani budu meta terorista i kriminalaca - kaže Stefanović.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ministar navodi da već sada postoji dobra saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom bezbednosti i Nacionalnom gardom.

- Smatramo da postoji mesto za unapređenje saradnje i da i u narednom periodu možemo da razmenimo bliže naša iskustva u ovim oblastima - rekao je Stefanović.

Patrušev je na početku današnjeg sastanka sa Stefanovićem predložio MUP-u Srbije da razmotri rad na memorandumu o razumevanju koji bi stvorio neophodne formalne uslove za redovnu komunikaciju o pitanjima od obostranog interesa.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Navodeći da se o tome razgovaralo još 2013. godine u Beogradu, Patrušev je rekao da taj dokument nema pravno obavezujući karakter, niti status međunarodnog ugovora, te izrazio nadu da bi memorandum, nakon usaglašavanja, mogao da bude pripremljen za potpisivanje na marginama međunarodne konferencije o bezbednosti, koja će biti održana iduće godine u Rusiji.

Stefanović je pre sastanka sa saradnicima priredio svečani doček za sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa ispred Palate Srbija.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Dočeku i sastanku prisustvovali su i ministar odbrane Zoran Ðorđević, direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković, kao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Patrušev je prethodno položio venac na spomenik oslobodiocima Beograda.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lolo

    26. oktobar 2016 | 14:41

    Srbija je spremna na ovakvu saradnju sa svima.

  • vregreg

    26. oktobar 2016 | 20:40

    Treba prihvatiti sporazum, kome može da smeta saradnja u suzbijanju kriminala i terorizma?

  • Boris

    26. oktobar 2016 | 17:48

    Saradnja sa ruskim sluzbama mora biti na najvisem mogucem nivou zbog bezbednijeg zivota gradjana Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA