Dačić o novim uslovima Prištine: Dijalog ili statusno neutralan ili ga neće biti

- Ovo je jedan bezobrazluk za domaću upotrebu, jer tu postoje neke teze koje Srbiji ne padaju na pamet da o tome razgovara, niti da donosi bilo kakve odluke, kao što je pitanje granica, odštete, priznanja Kosova, članstva u međunarodnim organizacijama - rekao je Dačić

  • 23

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Srbiji ne pada na pamet da pregovara o novim uslovima Prištine i da će Briselski dijalog biti ili statusno neutralan - ili ga neće biti.

- Ovo je jedan bezobrazluk za domaću upotrebu, jer tu postoje neke teze koje Srbiji ne padaju na pamet da o tome razgovara, niti da donosi bilo kakve odluke, kao što je pitanje granica, odštete, priznanja Kosova, članstva u međunarodnim organizacijama - rekao je Dačić za RTS povodom uslova koji je postavila Priština za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Dačić o Fondu za zapadni Balkan: Ne priznajemo nezavisnost Kosova

DAČIĆ O STRANIM OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA: Srbija ne reaguje ni na čiji mig ili pretnje

- Ako su to uslovi, nema dijaloga i to više nije problem Srbije. Dijalog će se voditi kao statusno neutralan, ili ga neće biti. Srbija je potpuno jasna. Pod ovim uslovima sigurno ga neće biti - istakao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dačić je naglasio da će se dijalog nastaviti sigurno, ali ne pod uslovima koje Priština odredi.

- To je smejurija i niko ozbiljan ne može da misli da će Priština nekog da uslovi. Koga može da uslovi Priština, zašta se ona uopšte pita? - rekao je šef srpske diplomatije.

Prema tome, ove uslove, kako je naveo, kosovska ministarska zadužena za dijalog Edita Tahiri "može da okači na oglasnu tablu skupštine Kosova" i to je za unutrašnju upotrebu.

- Mi treba da zadržimo hladnu glavu. Ovo su provokacije, mi nastavljamo naš put, mi ćemo biti konstruktivni, niko nas ne može da uslovljava, ni Brisel, ni Priština. Mi znamo šta su nacionalni državni interesi Srbije - to jeste Evropska unija, ali i zaštita naših nacionalnih interesa - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    27. oktobar 2016 | 00:38

    GOSPODO EU FANATICI UTUVITE VEC JEDNOM U VASE GLAVE -BRISEL NE ZELI SRBIJU I SRBE U EU- NECE NAS BRE -NEUKLAPAMO SE U NJIHOV PROJEKAT!!! I KLJUCE OD BEOGRADA DA IM DATE NEBI NAS PRIMILI!! PRIMILI BI SRBIJU ALI BEZ SRBA!!! NAZIVAJTE VI DRUGE I RUSOFILIMA ILI KAKO GOD ZELITE ALI OVO JE REALNOST!!!!! MORACEMO SE SUOCITI SA REALNOSCU BRISEL NAS NEZELI!!!!!

  • Nataly

    26. oktobar 2016 | 22:18

    U Prištini postoje sataničke anglosaksonske crkve koje se nazivaju ambasade SAD, UN i pokušavaju da stvore neke evropske ambasade. To su isti oni satanisti koji su stvorili i Hag. Pitajte Editu Tahiri gde su u Evropi Prištinske ambasade. Ja znam šta će odgovoriti! Jaoj, pa mi to nemamo, jer nas niko ne priznaje za ozbiljne institucije u svetu, jer mi smo samo jedna satanička organizacija koja je zauzela mesto na pravoslavnoj gori, u Srbiji na Kosovu, u gradu Priština. Tu izvode svoje sataničke rituale, mole se, hrane, prespavaju pa izigravaju diplomatske ambasadore i kao oni su legalni. Svi su oni ilegalne izbeglice u Prištini....dobro plaćeni i opremljeni od anglosaksonskog sistema. Treba ih sve strpati u maricu, pa na avion i svakog deportovati u svoju matičnu zemlju ili u onu od koje su poslati, pa neka tamo prave sataničke anglosaksonske crkve, takozvane američke ambasade.

  • Darko

    26. oktobar 2016 | 23:10

    Dacicu svaka cast,kratko i jasno! Postovalac sam politike gospodina premijera Vucica ali voleo bih da i on ovako makar jednom izadje i prokomentarise uslove,koji nam se namecu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA