Nikolić: Zeman na strani Srbije, očekujem bolju saradnju

Nikolić je istakao da se susreo po sedmi put sa svojim češkim kolegom Milošem Zemanom za kojeg kaže da je "pravi predsednik", "netipičan političar, ali omiljen"

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je, po završetku dvodnevne posete Češkoj, da se sa zvaničnicima te zemlje saglasio da za evropske države nema bolje organizacije od Evropske unije i istakao da očekuje da će se unaprediti saradnja između Srbije i Česke.

Postignut dogovor Beograda i Prištine o pravosuđu

- Oseća se da na isti način razmišljamo i da na isti način želimo da odredimo sudbinu građana i jedne i druge zemlje. Otvoreno smo govorili o svim nedaćima kroz koje prolazi EU. Predstavnici Češke, baš kao i mi, ubeđeni su da druge organizacije i bolje za evropske države nema, i da je članstvo u EU, kakvo je da je, bolje nego da se ostane izvan. Ja sam istog mišljenja - rekao je Nikolić.

Dačić: Napustio sam skup u Varšavi zbog uvreda Hodžaja

On je dodao da se sa českim zvaničnicima dogovorio da se nastavi ubrzana razmena i da se zvaničnici dve zemlje češće susreću, a privrednici bolje povežu.

- Češka vidi da smo mi u ekspaniziji, da smo povećali izvoz u Češku, da je obim trgovinske razmene povećan za više od 15-20 odsto. Želeo bih da i oni odgovore pravim merama - rekao je Nikolić i izrazio nadu da će Srbija pomoći Češkoj u unapređenju saradnje s Kinom.

LOŠ MOMAK HRVATSKE POLITIKE ZA TELEGRAF: "Oluja" nije bila genocid, već etničko čišćenje (VIDEO)

Nikolić je istakao da se susreo po sedmi put sa svojim češkim kolegom Milošem Zemanom za kojeg kaže da je "pravi predsednik", "netipičan političar, ali omiljen".

On je, kako je naglasio, u potpunosti na strani Srbije u "skoro svemu o čemu smo razgovarali".

- Tako da očekujem da sa Češkom još bolje sarađujemo i imamo još lepših vesti - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    1. decembar 2016 | 12:26

    "Zeman dos'o,valja - vojevati"... "Pretkosovski - ciklus")...

  • Алкос

    1. decembar 2016 | 09:17

    Сврати на по једну да одмориш мало

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA