≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Zvezdi je bio predmet velikih kritika, sada doživljava drugu mladost i osvaja nagrade

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Put do BNXT lige

  • 0
KK Crvena zvezda Foto: MN Press / Marko Metlaš

Kada je 2017. godine posle koledž karijere i Razvojne lige obukao dres Crvene zvezde mnogo se očekivalo od Nikole Jovanovića. Njegov kvalitet ipak nije došao do izražaja, a vrlo često je bio i predmet kritika navijača, posebno jer se ne radi o centru klasičnog tipa.

Nekada mladi igrač i crveno, ali i crno-belih je tokom te sezone, ali i dve godine kasnije imao mizeran doprinos u Evroligi, dok je u ABA ligi kada je dobijao šansu dolazio do proseka od oko četiri poena i dva, tri skoka, ali to nije bilo dovoljno.

U međuperiodu igrao je za Trento kao pozajmljeni igrač, a partijama u Igokei zaradio transfer u Nižnji. Najbolje igračke dane ipak doživljava tokom poslednje dve sezone u Belgiji.

Prošle godine je osvojio titulu sa Ostendeom uz 13.5 poena i 6.4 skoka u ligaškom delu i 9.6 i 5.9 u plej-ofu, a sada sa uspehom igra za Antverp Džajants.

Brojke to i pokazuju (13.9 poena i 7.5 skokova) što je bilo dovoljno kako bi bio proglašen najboljim šestim čovekom BNXT lige, koja okuplja klubove iz Belgije i Holandije.

Njegov tim je trenutno treći na tabeli, iza Ostendea i Den Boša.

(Telegraf.rs)

Video: Trej Tompkins: "Videćete neku novu verziju mene, novi sam čovek"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA