NATO kroz šumu prošvercovao Mustafu na sever KiM

Prošao je kroz šumu i kroz albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigrunost i eventualno ispovoricira nasilnu reakciju našeg stanovništvo na tom delu KIM, rekao je Ðurić

  • 62

Direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić kaže da je pokrajinskog premijera Isu Mustafu danas NATO "prošvercovao" migratskom rutom na severu KIM, tamo gde ga srpski narod neće i ne želi što je i pokazao blokadama koje je napravio. Ovo van svake sumnje predstavlja i kršenje obaveza međunarodnog bezbednosnog prisustva KFOR-a i NATO-a na severu pokrajine, napomenuo je Đurić.

 

SRBI BLOKIRALI PUT MUSTAFI: Ne daju mu da prisustvuje otvaranju mosta

 

JOŠ JEDNA ZEMLJA PODRŽALA KOSOVO: Tviter "gori" zbog 113. priznanja, Tači se zahvaljuje

 

- Dakle, migrantskom rutom je prošvercovan kroz šumu na sever KIM, na teritoriju između opština Zvečan i Leposavić prošao je kroz šumu i kroz albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigrunost i eventualno ispovoricira nasilnu reakciju našeg stanovništvo na tom delu KIM - rekao je Ðurić novinarima.

 

Foto: Tanjug/Boki

Foto: Tanjug/Boki

 

O namerama Mustafe, dodao je Ðurić, prilikom "blic" i "šverc" posete severu KIM najbolje govori društvo u kojem je došao u kojem ga je prošvercovao NATO na sever KiM , a među ljudima sa kojima je bio je i "takozvani ministar kosovskih snaga bezbednosti Devoli".

 

To govori, smatra Ðurić, o stvarnim namerama i gospodina Mustafe kome ova poseta verovatno delimično služi za političku propagandu , delimično da bi zastrašio Srbe na severu KIM i isprovocirao neku reakciju.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Međutim, ovo van svake sumnje predstavlja i kršenje obaveza međunarodnog bezbednosnog prisustva KFOR-a i NATO-a na severu KIM, koji ne smeju i nemaju pravo da dozvole prisustvo predstavnika takozvanih kosovskih snaga bezbednosti na severu KIM - naveo je Ðurić.

 

Dodao je da je razgovarao sa srpskim političkim predstavnicima o ovom, kako kaže, neodgovornom i nesuvislom aktu Mustafe, i oni su ga, navodi, obavestili da će do daljeg prekinuti svaku kominikaciju i saradnju sa KFOR-om.

 

Ðurić na kraju konstatuje da mu je Mustafa ukrao svu slavu pošto, kako primećuje, sada i on očigledno po KiM putuje šumskim putevima " kao što i ja ponekad moram da putujem".

 

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    2. decembar 2016 | 21:10

    Jeli to braco srbi bese isti onaj Kfor sto ste ga hvalili pre neki dan,kako je spasio srpsku bebu.Jeste samo da vas podsetim bebu jeste spasio,ali unistava zivote ovih preostalih 100.000 srba koji zive na Kosmetu,a za koliko srpskih zivota dole je tek odgovoran.Pa hvalospeve opet Kforu,tom zlotvoru koji samo zeli da unisti srpski zivalj.

  • Gekke Joopi

    2. decembar 2016 | 18:25

    Pa Kosovo je privatna drzava klintonovih, a ta zla familija jos uvek ima veliki uticaj u toj teroristickoj organizaciji, to ne zaboravite.

  • stevanso

    2. decembar 2016 | 21:12

    Свима нама је одавно јасно да шиптари раде шта хоће јер имају план и циљ- наша "влада" импровизује неку политику... нису дорасли задатку!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA