VUČIĆ: Obnovićemo sva četiri klinička centra u Srbiji

U Klinički centar u Kragujevcu biće uloženo 29 miliona evra, 35 miliona evra u Klinički centar u Novom Sadu, dok je iznos investicije za Klinički centar u Beogradu oko 90 miliona evra

  • 43

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se podići nivo opremeljnosti sva četiri klinička centra u Srbiji, ističući da je samo u Nišu uloženo 50 miliona evra.

Vučić: Potrošači psuju državi majku za sve, a kada ne dobiju fiskalni račun, ne znaju da su sebi odmogli

Prema njegovim rečima, u Klinički centar u Kragujevcu biće uloženo 29 miliona evra, 35 miliona evra u Klinički centar u Novom Sadu, dok je iznos investicije za Klinički centar u Beogradu oko 90 miliona evra.

- U Niš smo uložili 50 miliona evra, to je najbolji klinički centar na Balkanu, ima 613 postelja, tu imamo magnetnu rezonancu, dva aparata za zračenje...luksuzno izgleda, bolesnici na dugme pomeraju roletne, što složićete se, retko gde je to standard u Srbiji, retko gde je i na zapadu - rekao je Vučić govoreći o investicijama o zdrastvu.

On je dodao da će se u KC Niš narednih dana zaposliti 50 medicinskih sestara i 25 njihovih zamena.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ono što se 40 godina tobože radilo, sad se završava. To je najveća investicija u zdravstvo od VMA u bivšoj SFRJ, biće otvoreno krajem marta početkom aprila 2017. Za čestiri, pet meseci imaćemo priliku da to otvorimo u našem Nišu - istakao je premijer.

Kako je istakao, u sva četiri Klinička centra će opremljenost biti podignuta na najviši nivo:

- Napravili smo ozbiljan budžetski fond za lečenje dece i pogledajte samo koliko smo dece uspeli da izlečimo, koliko pomažemo da mogu da budu lečeni inovativnim i nasjkupljim lekovima. To su građani Srbije obezbedili, ali smo uspeli da pametnim trošenjem novca ostavimo dovoljno prostora da novac bude utrošen na najhumanije stvari - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    5. decembar 2016 | 22:26

    Svaka cast Vucicu, tako se vodi drzava.

  • ProfesoricaAnkica

    5. decembar 2016 | 21:51

    Bravo! Zbog uslova koji ce zadrzati nase medicinare u Srbiji, treba im omoguciti da svoje znanje mogu u potpunosti da iskoriste.

  • Maja

    5. decembar 2016 | 21:46

    Vucic radi na aktivnoj promeni, ulaze, menja i gradi, to jeste kljuc moderne evropske Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA